Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η ατζέντα της αισιοδοξίας των πολιτών


"Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι"  είπε στην κυβερνητική επιτροπή ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Για ποιο πράγμα; Μα για τις διαπραγματεύσεις εν όψει τις Συνόδου Κορυφής." Έχουμε τις δικές μας θέσεις" είπε ο πρωθυπουργός. Στις οποίες θέσεις να υποθέσω, έχουν συμπεριλάβει τα παρακάτω ως προϋποθέσεις συζήτησης και προγραμματισμού  που μπορεί να αποπνεύσουν αισιοδοξία στους πολίτες:
*Τις εκατοντάδες οικογένειες καθημερινά, που ζουν με το άγχος μην τους κόψουν το ρεύμα, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι.

*Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού που δεν έχει στάλα πετρέλαιο στη δεξαμενή και ούτε ευρώ στη τσέπη.

*Τους κοντά 1.000.000 συμπολίτες μας που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα το ΟΑΕΔ και περιμένουν ώρες στις ατέλειωτες ουρές για το εξευτελιστικό επίδομα των 461 ευρώ.

*Τις 500.000 οικογένειες που δεν έχουν ούτε ΕΝΑΝ εργαζόμενο.

*Κάποιους συνανθρώπους μας που περιμένουν το κλείσιμο της λαϊκής για να μαζέψου ότι σάπιο έχουν πετάξει από τους πάγκους.

*Τους συνανθρώπους μας νεόπτωχους, τους γέροντες που συνωστίζονται στα συσσίτια για ένα πιάτο φαί.

*Τους συνανθρώπους μας που πηγαίνουν στα εθελοντικά ιατρεία και στους Γιατρούς του Κόσμου ( όπου υπάρχουν) για να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας ή να κάνουν εμβόλια στα παιδιά τους γιατί ΔΕΝ έχουν ούτε τα 5 ευρώ που χρειάζεται για το δημόσιο νοσοκομείο.

*Τους μέχρι χθες αξιοπρεπείς νοικοκυραίους συνανθρώπους μας, σύγχρονοι άθλιοι πια, που  καταφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία και δηλώνουν ασθενείς ώστε να βρουν λίγη ζεστασιά και ένα πιάτο φαΐ έστω και για ένα βράδυ.

*Τους εκατοντάδες γονείς που προσφεύγουν στα ιδρύματα και στους εισαγγελείς ανηλίκων και ζητούν να αφήσουν τα παιδιά τους γιατί δεν μπορούν να τους προσφέρουν ούτε τα βασικά. ( Εάν παρακολουθεί ΜΜΕ ο κ.Παπαδήμος θα είδε χιλιάδες ρεπορτάζ ότι μόνο στα Παιδικά Χωριά SOS αυξήθηκαν κατά 90% οι αιτήσεις στην Αττική και 50% στην περιφέρεια. Και θα έχει διαβάσει, αναντριχιαστικές περιγραφές εισαγγελέων πως Ελληνες γονείς εκλιπαρούν την Εισαγγελία Ανηλίκων να στείλει τα παιδιά τους σε ίδρυμα γιατί δεν έχουν ούτε για γάλα.)

*Τα σχολεία, που καθ’ ομολογία της υπουργού της κυβερνησής του, βρίσκονται σε επίπεδο καιρού μεσοπολέμου, χωρίς βιβλία, θέρμανση και με λιποθυμικά κρούσματα παιδιών  από κακή διατροφή.

Καλές οι «μάχες» για να πεισθούν οι εταίροι μας ότι οι΄Ελληνες θα πληρώσουν τα δις της κάθε δόσης, αλλά πιστεύω ότι ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε η 48μελής κυβέρνησή του έχει την παραμικρή ιδέα τι είναι όλα τα παραπάνω.
Διαφορετικά οι μάχες θα δίνονταν αυτός ο χειμώνας να είναι έστω λίγο καλύτερος, έστω λίγο πιο ζεστός.

"Η Δημοκρατική της Ρόδου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου