Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Είναι αλήθεια;


«Τις προηγούμενες ημέρες μαθήτριά μας σε σχολείο της Ρόδου λιποθύμησε και σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση η λιποθυμία οφειλόταν σε ανεπαρκή σίτιση του παιδιού!!!» λέει η Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, σε ανακοίνωσή της .
«Δυο χρόνια εθελοτυφλούν στο δήμο για τους υπόσιτους μαθητές στα σχολεία μας!!!Το έθεσα με επιμονή και στην ενιαία σχολική επιτροπή και στο δημοτικό συμβούλιο για να υπάρξει συνολική φροντίδα γι αυτά τα παιδιά...ακόμα περιμένω να γίνουν οι συσκέψεις για να βρεθεί λύση!!» λέει η κυρία Χ. Γιασιράνη.
Είναι αλήθεια αυτά ή μήπως... «λαϊκίζουν» ΕΛΜΕ και δημοτική σύμβουλος, προπαγανδίζοντας «συγκινησιακά» και «αντιμνημονιακά»;
Ξέρει κάποιος, αρμοδίως και υπευθύνως να μας πει, εάν υπάρχουν παιδιά που υποσιτίζονται στα σχολεία της Ρόδου;
Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει συνολική φροντίδα, ούτε καν σύσκεψη, για ένα θέμα που σχέδιο και λύσεις, θα έπρεπε προληπτικά να βρίσκoνται στα συρτάρια  τους πολύ πριν παρουσιαστεί ως πρόβλημα; Δεν ζούμε δα και στις καλύτερες εποχές και κανείς μας δεν θα μείνει αλώβητος από την λαίλαπα.
Τουλάχιστον ας κάνουν τα αδύνατα (όχι απλά τα δυνατά) για τα πιο αθώα θύματα, τα παιδιά. Με σχέδιο που δεν θα στηρίζεται σε περιστασιακές φιλανθρωπίες. Οι πολίτες δεν είναι επαίτες! Και η πολιτεία δεν μπορεί να καλύπτει την ανυπαρξία της κοινωνικής πολιτικής της,  πίσω από καλέσματα «αλληλεγγύης» και «εθελοντισμούς».
Υ.Γ. Ας έχουν τον νου τους και στον άλλο αδύναμο κρίκο τους γέροντες. Με πλάνα, σχέδια, (ακόμη και προληπτικά) αποφάσεις κάνοντας τα αδύνατα δυνατά και για τους ανθρώπους που ευτελίζονται στα ύστερα της ζωής τους.
Οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, ως πρώτο θέμα, επιβάλλεται να έχουν ότι έχει να κάνει με την ανακούφιση των πολιτών. Και κυρίως των αδύναμων. Οι κοκορομαχίες τους, ουδόλως αγγίζουν και απασχολούν, αλλά και ούτε μπορούν να επηρεάσουν τους πολίτες… «Εξ’ όνυχος τον λέοντα» πλέον, όσοι έχουν τον νου τους σε ψηφαλάκια….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου