Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Είναι «έρωτας, αιθερία μορφή»



Πήξαμε στην «υψηλή διανόηση» που μας αποκαλεί συλλήβδην, άλλος «επαρχιώτες», άλλος «κακομούτσουνα ανθρωποειδή», « κάφρους», «αμόρφωτους», μήπως και μέσα στο γενικό χαμό του «όλοι μαζί τα φάγαμε», ξεφύγουν οι πραγματικοί φταίχτες. 
Κι εκεί που θα περίμενες να προσπαθούν να εντοπίσουν από πού ξεκίνησε το πρόβλημα και κυρίως με ποιους τρόπους, να το καταδικάζουν ολημερίς και να το δείχνουν, αυτοί συνεχίζουν να ακολουθούν την οδό της ενοχοποίησης που καλά κρατεί τέσσερα χρόνια τώρα. 
Ούτε κουβέντα γι’ αυτούς που φρόντισαν να μην υπάρχει εκπαίδευση και παιδεία. ‘ Αρα ιστορία , πολιτισμός, αισθητική, πολιτιστική συνείδηση. 
Αυτούς που καταρράκωσαν κάθε αξία, αναγορεύοντας ως το άπαν, την αξία του χρήματος. 
Αυτούς που εκπαίδευσαν στην λαμογιά, την παραβατικότητα και την ανέδειξαν ως «μαγκιά». 
Aυτούς που μπήκαν επικεφαλής της νοοτροπίας που τώρα καταδικάζουν. 

Φτάνει πλέον, όχι άλλο αυτομαστίγωμα! Φτάνει πια με τα πάρτι ενοχών και της απαξίωσης. 
Δεν μας φτάνουν οι ξένοι, έχουμε και τους ντόπιους… 

Και τέλος πάντων, εάν δεν σας αρέσει η χώρα, μπείτε σε καράβι, σε κιβωτό, σε πιρόγα, σε κάτι τέλος πάντων και πάτε αλλού. 

Η δική μου/μας Ελλάδα, δεν είναι ούτε «μαγκιά», ούτε φωνή, ούτε τσαμπουκαλίκι, ούτε αμορφωσιά, ούτε ισοπέδωση, ούτε παραβατικότητα
Είναι αυτή του Καβάφη:  «έρωτας, αιθερία μορφή». 

Αισθάνομαι πολύ τυχερή, που ξέρω πολλούς ανθρώπους, που το πιστεύουν αυτό με μεγάλη θέρμη. Και το υποστηρίζουν με την στάση της ζωής τους. 
Αισθάνομαι πολύ τυχερή που  δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να χαρακτηρίσω αυτήν την καταπληκτική χώρα, «Ελλαδίτσα» και τους ανθρώπους της άξεστους, αμόρφωτους, λαουτζίκο, κουτσαβάκηδες και χίλια μύρια όσα. 
 Όχι δεν ντρέπομαι για την χώρα μου! ΄Εχω άλλα για να ντραπώ. Για το θλιμμένο βλέμμα των γερόντων που αναγκάζονται αναξιοπρεπώς να ζήσουν το τέλος.
' Οταν σκέπτομαι πως υπάρχουν παιδιά που υποσιτίζονται.
Δεν ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα! Αλλά οργίζομαι, με τις πρακτικές αυτών που κατέστρεψαν την χώρα μου και  τους ανθρώπους της. 
Που εξακολουθούν να την ευτελίζουν, να προσβάλλουν τους πολίτες της με τις συμπεριφορές τους. Να διδάσκουν ακόμη και αυτή την στιγμή «μαγκιά» και να προσπαθούν με κάθε τρόπο και με τις ίδιες και απαράλλακτες πρακτικές και νοοτροπίες να σώσουν το τομάρι τους.

Και μη μου πει κανείς ας πρόσεχαν οι πολίτες ποιους έστελναν στην Βουλή. Θα τους πω αυτό που ΞΕΧΝΟΥΝ όσοι  προσβάλλουν και βρίζουν τους πολίτες. 
Σε τι είχαν εκπαιδεύσει 40 χρόνια τους πολίτες και ποιους και γιατί έβαζαν στα ψηφοδέλτιά τους; Παραγοντισμός, κλίκες, κρατικοδίαιτο έργο, κομματικοί μηχανισμοί, ανομία, απέραντο life style. 
«Ο λαός εφαρμόζει, σήμερα, εκείνα που του δίδαξαν. Και δεν του δίδαξαν ποτέ την καλοσύνη. Και λησμονούν, επίσης, ότι, κι αν ήθελαν ή ήξεραν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με μέσα πιο καλά, αυτοί οι ίδιοι τους το αποκλείουν, και τους αφαιρούν με την πανούργα στάση τους και την κακή τους πίστη το ενδεχόμενο αυτής της εκλογής.» (Ναπολέων Λαπαθιώτης)

Και για να τελειώνουμε. Η Ελλάδα είναι υπέροχη! 
Ναι αυτό το «Τρελοβάπορο» του Ελύτη. 
‘Οσοι την αγαπούν αγνά και βαθιά, δεν τολμούν να ευνοήσουν ή να συντηρήσουν την υποκρισία, την απάτη, την ψευτιά και την υποκουλτούρα. 
Οι άνθρωποι αυτοί, δεν είναι λίγοι, όπως οι κατακριτές ενός ολόκληρου λαού ισχυρίζονται. 
Είναι πολλοί, είναι σκόρπιοι, σιωπηλοί ( αυτό είναι το κακό) αλλά επίμονοι και με την φωνή του Θαλασσινού Γέρου του Σεφέρη στ’ αυτιά τους :« Εγώ είμαι ο τόπος σου. ‘Ισως να μην είμαι κανείς αλλά μπορώ να γίνω αυτό που θέλεις». 
Οι υπόλοιποι είναι απλοί καταναλωτές της ζωής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου