Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ο φερετζές των τεχνοκρατών


Ανασχηματισμός για να θολώσει το τοπίο; Δύσκολο να θολωθεί με ανακύκλωση και με τον κόσμο στους δρόμους 

Το σκέφτηκε από 'δω το σκέφτηκε από 'κει ο πρωθυπουργός και το είπε εμμέσως πλην σαφώς στους υπουργούς του χθες:

“Σε καίριες θέσεις θα χρησιμοποιήσω πρόσωπα χωρίς κομματικά κριτήρια με γνώμονα την ικανότητα και τη συμφωνία τους με το πρόγραμμα”.

Ποιές είναι οι καίριες θέσεις , και ποιοί θα επιλέξουν αυτά τα πρόσωπα, άγνωστο, όπως τόσα άλλα.

Αυτό δε με τα “κομματικά” κριτήρια, ας το αφήσουμε. Λέμε ένα ανέκδοτο με τον Τοτό μια άλλη ημέρα. Αλλά ας πούμε, ότι γίνεται η επιλογή κατά πως τα λέει.

Ποιός του είπε ότι όταν κλήθηκε να κυβερνήσει, κλήθηκε με αυτά τα ζητούμενα; Για να “διαχειρισθεί την κρίση” όπως μας είπε προχθές, αλλά ακόμη περισσότερο, να συγκυβερνήσει με κάποιους της επιλογής του παράγοντες εκτός πολιτικής, -ακόμη και εκτός πολιτικού χώρου του ΠΑΣΟΚ-;( πλην της τρόϊκα...).

Αν δεν είναι κατάλυση της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος αυτό, τότε τι είναι;

Και ποιός του είπε ότι οι πολίτες είναι όλοι ηλίθιοι και δεν καταλαβαίνουν όλα αυτά με τα... περί πολιτικού κόστους ( το οποίο καθόλου λέει δεν τον ενδιαφέρει. Λέει...). Το οποίο πολιτικό κόστος μεταφράζεται “κάνω κάτι που είναι εναντίον των πολλών”. Ας το πάρει στις πλάτες του ο τεχνοκράτης, ο οποίος θα λειτουργήσει χωρίς άγχος, γιατί δεν βλέπω όλα αυτά να μπορούν υπουργοί να τα περάσουν.' Εχουν ψηφοφόρους αυτοί...

Γνωστό, ότι ο κόσμος έχει σιχαθεί πολιτικούς και κόμματα και επειδή τρώει σανό ( σκέφτεται...) και στη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, θα θεωρήσει “σωτήρες” τους ειδικούς που δεν έχουν σχέση με αυτά.

Καθρεφτάκια στους “ιθαγενείς”, να θαμπωθούν ότι κάτι αλλάζει, μπας και φύγουν και από τις πλατείες.

Γιατί ο κόσμος (σκέφτεται...) είναι ηλίθιος και δεν αντιλαμβάνεται ότι οι τεχνοκράτες καλούνται να εφαρμόσουν την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πολιτική και όχι κάποια άλλη. Την “εισφορά αλληλεγγύης” και τα υπόλοιπα βάρβαρα θα κληθούν ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ.

Γιατί ο κόσμος (σκέφτεται...) είναι ηλίθιος και δεν αντιλαμβάνεται, ότι κάποιοι τραπεζίτες που ακούγονται ως ονόματα, είναι βγαλμένοι μέσα από το σύστημα που κατέστρεψε μια χώρα ολόκληρη, αλλά κατά τα λοιπά θα την σώσουν τώρα

Υ.Γ. Και όσοι χειροκροτούν και προτείνουν τεχνοκράτες , για το μόνο που αγωνιούν είναι η χωρίς παρέκκλιση εφαρμογή των επαχθών μέτρων και της απόδοσης των αριθμών.

Ο άνθρωπος δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους. Να ροκανίσουν χρόνο εξουσίας. Και δεν φτάνει το μυαλό ανθρώπου ότι μπορεί η εξουσία να αλλοτριώσει τόσο την λογική τους και την συνειδησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου