Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Το τελευταίο «Ρ»


«Κατ’ αρχήν, το κτηριακό συγκρότημα της ΑΣΤΕΡ, της ιστορικής, όπως λέμε, εμείς ΑΣΤΕΡ –είναι μια ιστορική σχολή- θα συνεχίσει, όπως επί πενήντα πέντε ολόκληρα χρόνια, να λειτουργεί  με τον ίδιο τρόπο: Θα έχει τις ίδιες τάξεις. Θα έχει τις ίδιες αίθουσες. Θα έχει τα ίδια εργαστήρια
(…) Επιπροσθέτως, πρέπει να σας πω ότι η ΑΣΤΕΡ θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσε ως μία κορυφαία, η κορυφαία Σχολή μαζί με την ΑΣΤΕΑΝ -για να μην τους στεναχωρήσουμε τους φίλους μας από την Κρήτη γιατί είναι εξίσου μία σημαντική σχολή η ΑΣΤΕΑΝ, όπως είναι και η ΑΣΤΕΡ.
Δεν υπάρχει καμμία απολύτως σκέψη, κανένας προβληματισμός, καμμία συζήτηση δεν έχει γίνει για συγχώνευσή της, για κατάργησή της, για μεταφορά της οπουδήποτε αλλού.
Στη Ρόδο ήταν, στη Ρόδο θα είναι. ΑΣΤΕΡ λεγόταν, στο ΑΣΤΕΡ το τελευταίο «Ρ» είναι της Ρόδου. Εκεί θα παραμείνει. Άλλωστε, κι εγώ και εσείς είναι βέβαιο ότι θα αγωνιστούμε γι’ αυτό ακριβώς.»
( από την ομιλία  τον Οκτώβριο του κ. Νικητιάδη στην ελληνική Βουλή και σε απάντηση ερώτησης της κυρίας Ιατρίδη για την  φημολογία κατάργησης της ΑΣΤΕΡ και συγχώνευσή της με την αντίστοιχη Σχολή του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη)
Προφανώς ο κ. Νικητιάδης δεν έχει πάρει θέση, απατώντας στα δημοσιεύματα περί μεθόδευσης της υποβάθμισης της σχολής με στόχο και σκοπό την συγχώνευση της με την αντίστοιχη του Αγίου Νικολάου, διότι ισχύουν όλα τα παραπάνω που έχει πει μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Εάν υπήρχε κίνδυνος για  το «τελευταίο Ρ» θα μας το έλεγε για να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να παραμείνει το τελευταίο «Ρ» στη θέση του.
Είμαι βέβαιη, ότι ως ο πλέον αρμόδιος περί του τουρισμού, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα την αναγκαιότητα της ύπαρξης και λειτουργίας της ΑΣΤΕΡ στην Ναυαρχίδα του Τουρισμού, θα ήταν ο πρώτος που θα έμπαινε μπροστά σ’ αυτόν τον αγώνα,  εάν υπήρχε τέτοια ανάγκη.
Σωστά κ.Νικητιάδη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου