Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

«Ατζέντηδες»

Γράφει ο κ. Δημήτρης Μοσχογιάννης στο λογαριασμό του στο facebook:
«Μαθαίνω ότι η παράταξη της πλειοψηφίας του Δήμου Ρόδου, σήμερα αποδέχτηκε και αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο θα ψηφίσει την παραχώρηση της «καθαριότητας» σε ιδιώτες. Τέτοια κυνική ομολογία ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ των φίλων και συντρόφων της Δημοτικής πλειοψηφίας, ομολογώ πως δεν την περίμενα! Και επειδή οι περισσότεροι είναι φίλοι και ομοϊδεάτες μου μπορώ να πω και μια κουβέντα παραπάνω. Έλεος ρε φίλοι και σύντροφοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι είστε, Πολιτικά πρόσωπα είστε με ευθύνες και αρμοδιότητες, ΔΕΝ είστε «ατζέντηδες» μεταβίβασης των λειτουργιών του Δήμου!! Τόσο εύκολα ξεπουλιούνται ιδέες και αγώνες!!!!»
Είχαμε επισημάνει, την άποψη του κ. Ευρ. Στυλιανίδη (12.9.2012), με αφορμή τις κινητοποιήσεις των Δήμων εν όψει λουκέτων που ίσως δώσει απαντήσεις στους προβληματισμούς του κ.Μοσχογιάννη.
Εάν πρόκειται για ομολογία αποτυχίας, για ξεπούλημα ιδεών ή για «ατζέντηδες».
Είπε λοιπόν ο κ.Στυλιανίδης για την «επόμενη ημέρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»:
«Εξαντλήθηκε πλέον ο παραδοσιακός ρόλος του κράτους ως κεντρικού χρηματοδότη. Ο ρόλος του πρέπει να είναι συμπληρωματικός». Και γίνεται πιο σαφής μιλώντας για «ευρηματικά χρηματοδοτικά εργαλεία, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται εκείνα που αφορούν, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, την μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων, την εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες».
Ταπεινή μου άποψη πως η «γραμμή» πλέον δόθηκε για την «επόμενη ημέρα» και εξισώνεται μ’ εκείνη μιας εταιρίας παροχής υπηρεσιών, με στόχο το κέρδος και μόνο. Κάτι σε «ατζέντηδες»… Μια «επόμενη ημέρα» που φαίνεται να υιοθετεί η δημοτική αρχή.
Υ.Γ.1. Θα μου επιτρέψετε κ. Μοσχογιάννη… Πολύ ρομαντικό σας βρίσκω, να επικαλείσθε ακόμη ιδέες και αγώνες σε έναν ερειπιώνα. Στον οποίο ερειπιώνα, τα πρώτα ερείπια που σωριάστηκαν, ήταν οι ιδέες από τους… φέροντες τις ιδέες.
Υ.Γ.2. Και μια και το έφερε η κουβέντα, είναι αλήθεια, ότι υπήρξε πρόταση από μέλος του ΕΒΕΔ -όπως ακούσαμε να αναφέρεται σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό- στον Δήμαρχο παρουσία δύο άλλων αυτοδιοικητικών, να αναλάβουν μέλη του (μηχανικοί συνεργείων αυτοκινήτων) την επιδιόρθωση αυτοκινήτων καθαριότητος που μένουν παροπλισμένα λόγω βλαβών, αδυνατώντας ο Δήμος να ανταποκριθεί στο κόστος;  Πρόταση που έγινε όχι μια φορά, αλλά δύο και παρ’ όλη την επιμονή υπήρξε πλήρης αδιαφορία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου