Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Υποψίες του κάθε Λωλοστεφανή

Δεν αμφιβάλλω πως υπάρχουν πολιτικοί που έχουν λερώσει τα χέρια τους. Και δεν σας κρύβω ότι θα ξαφνιαζόμουν πολύ αν μια σοβαρή έρευνα αποδείκνυε ότι άδικα έχω κατά νου κάποιους πολύ συγκεκριμένους. Αλλά στοιχεία που ν' αποδεικνύουν την εκτίμησή μου δεν έχω. Προφανώς και κανείς μας δεν έχει. Στην έρευνα ελπίζουμε όλοι. Και την έρευνα πρέπει να τη συνεχίσουν εκείνοι που την ξεκίνησαν. Και να τη φτάσουν ως το τέρμα και σύντομα. Εκείνοι και κανένας άλλος.
Και όταν λέω κανένας άλλος, εννοώ και τους ίδιους τους τυχόν εμπλεκόμενους που τρέχουν από εισαγγελέα σε ΣΔΟΕ και από κανάλι σε συνέντευξη τύπου και τους φίλα προσκείμενους που ζητούν τα ρέστα από το υπουργείο οικονομικών, εν είδη συνηγόρου του εμπλεκομένου, αλλά και από κάποιους πολίτες που τώρα θυμήθηκαν ξαφνικά να καταγγείλουν τον πρότερο άνομο βίο- κατ’ αυτούς- του εμπλεκομένου σε κάποια λίστα, αναζητώντας τα πέντε λεπτά δημοσιότητος που τους αναλογούν.
Οι πολίτες ζητούν αποτελέσματα έρευνας από την δικαιοσύνη και της όποιας αρμόδιας δημόσιας υπηρεσίας  και δεν χρειάζονται άλλα τσιτάτα από τον κάθε Λωλοστεφανή που υποψίες το μυαλό του βασανίζουνε πολλές, άλλους «σωτήρες» που αποφάσισαν να άρουν στους ώμους τους, την « κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και το δημόσιο συμφέρον»   
Οταν ένα μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης ταυτίζει τον πολιτικό κόσμο με τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, δεν υπάρχουν περιθώρια για φήμες, κουτσομπολιά, διαδόσεις , υποψίες και … « προσωπικές εμπειρίες» προς τον εισαγγελέα και την ΣΔΟΕ να περιφέρονται  δεξιά αριστερά. Οπως δεν φτάνουν, όμως, οι υποψίες του οιουδήποτε, έτσι δεν φτάνουν και τα ανεπιβεβαίωτα στοιχεία της όποιας δημόσιας υπηρεσίας. Και πολύ περισσότερο δεν γίνεται να παραμένουν ανεπιβεβαίωτα. Ή να επιβεβαιωθούν πρέπει ή να διαψευστούν. Ή το ένα ή το άλλο. Τρίτη λύση δεν μπορεί να υπάρξει. Και όσο γίνεται πιο σύντομα, γιατί όσο αργεί, τόσο δηλητηριάζεται η κοινωνία.
Υ.Γ. Καλό θα είναι κάποιοι που θέλουν να ενημερώνουν σωστά τους πολίτες, να φιλτράρουν πριν τι θα κρατήσουν και τι θα αφήσουν…
 Όπως επίσης καιρός είναι τα κόμματα, να αρχίσουν πολύ σοβαρά να φιλτράρουν την ποιότητα ( παντός είδους) την επάρκεια ( παντός είδους) και κυρίως την ροπή προς την γραφικότητα, αυτών που τοποθετούν κατά καιρούς σε επιτελικές θέσεις Δεν θέλει και πολύ ξαφνικά να τους δούμε να κάθονται σε έδρανα εξουσίας και να επαληθευθεί για ακόμη μια φορά ο Λεμπέσης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου