Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Τι κλωτσοσκούφι


΄Οποιος παρακολούθησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το άνευ προηγουμένου διάγγελμα ξένων ηγετών προς τον ελληνικό λαό, έζησε την απόλυτη ντροπή.
Και με τον τρόπο που τα έλεγαν, αλλά και με όσα έλεγαν.
Ντροπή γιατί έβλεπε να κορυφώνεται το δράμα μιας χώρας που κατάντησε το διεθνές κλωτσοσκούφι.
Κι ένας πρωθυπουργός κάπου από ένα διάδρομο, εξοβελισμένος ( τέρμα τα χαμογελάκια και οι κοινές δηλώσεις από πόντιουμ) να κάνει δηλώσεις με χαμένο ύφος , να προσπαθεί  να περάσει το μήνυμα ότι εξακολουθεί να ελέγχει την κατάσταση, ότι το «ναι» θα επικρατήσει στο δημοψήφισμα το οποίο απεδέχθη με την ερώτηση που του υπέδειξαν, την ημερομηνία που πάλι του υπέδειξαν. Προσπαθούσε  να χαμογελάσει και εμφανώς αμήχανος μας είπε θα μας… ενημερώσει. Τα ακούσαμε από την κυρία Μέρκελ και τον κ.Σαρκοζί κ. πρωθυπουργέ.
Τους άκουσα με προσοχή και για αρκετή ώρα, για να πεισθώ ότι απευθύνονται σε μένα. Και ομολογώ ότι, τουλάχιστον εκείνοι, μιλούν ευθέως και χωρίς περιστροφές. Οι δικές σας ενημερώσεις κ.Παπανδρέου, αφορούν το στενό κομματικό σας ακροατήριο και βεβαίως την  κυβερνησή σας.
Της οποίας κυβέρνησης υπουργοί και βουλευτές,  ειρήσθω εν παρόδω,  σέρνoυν  τον χορό της κωλοτούμπας, πίσω από τον κ.αντιπρόεδρο,  ο οποίος από όρθρου βαθέως, ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με τον εαυτό του και τα όσα με πολύ πάθος υποστήριζε τρεις μέρες πριν. Θα έχουμε να λέμε γι’ αυτές τις πρωτοφανούς πρόκλησης κωλοτούμπες.
Για κάποιους, που αυτή την ώρα εξακολουθούν να λένε  και να πράττουν με γνώμονα το κόμμα! Με γνώμονα την πολιτική τους επιβίωση.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά γιατί κάποια στιγμή θα κληθούμε να δώσουμε την ψήφο μας σ’ αυτούς τους κυρίους και κυρίες.
Αυτό το συναίσθημα ντροπής δεν θα συνοδεύει μόνον τον κ. Παπανδρέου, αλλά και όλους όσους στήριξαν αυτό το σύστημα διακυβέρνησης.
Έχει όρια ο διασυρμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου