Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Alcohol is free



Και ενώ, την πρώτη θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ κατέχει η χώρας μας, σε θανάτους από τροχαία δυστυχήματα, μετρώντας τα  τελευταία 50 χρόνια  120 χιλιάδες νεκρούς, 350 χιλιάδες αναπήρους και 2 εκατομμύρια τραυματίες, εμείς τραγουδάμε χαρούμενα τραγούδια για την κατανάλωση αλκοόλ στο τιμόνι. 

« Σε μια θάλασσα ουίσκι ναυαγοί και ποιος μας βρίσκει, και ζαλίζεται τρεκλίζει όλοι η γη. Με κεφάλι σουρωτήρι και τ' αμάξι τρεχαντήρι, ποιος του έβαλε πηδάλιο και πανί; Alcohol, Alcohol, Alcohol is free!...Ακλοτέστ και τροχονόμος δεν είναι για μας ο νόμος »

ΕΥΓΕ!!! ' Ενα κοινωνικό μήνυμα, με την αιγίδα της κρατικής τηλεόρασης.

Υ.Γ.1. Παρακολούθησα την παρουσία της ΕΥΘΥΤΑ στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής,  τις προτάσεις της, μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών που κάνει για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Θα περιμένουμε και μια έντονη διαμαρτυρία, για το απαράδεκτο μήνυμα, μέσα από ένα τραγούδι, που θα ακούγεται σε όλα τα μπαράκια το καλοκαίρι, στα πλαίσια του ότι θεωρεί την κατανάλωση αλκοόλ ως την κύρια αιτία τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και των δράσεων που έχει αναλάβει για την ενημέρωση μαθητών, όσο αφορά τον κίνδυνο αυτό. ‘ Εστω για την… τιμή των όπλων.

Υ.Γ. 2. ΄Ισως, κάποιοι πουν «έλα μωρέ ένα τραγουδάκι είναι…». Κάτι παρόμοιο με αυτό που ο στιχουργός υποστηρίζει σε πρόσφατη συνέντευξή του:


«  ένα άσμα εξωκάρδιο κάναμε και είναι υποψήφιο μαζί μ’ άλλα τρία να πάει στο διαγωνισμό της Eurovision και υπό εξέταση πάσα ένσταση, εκτός από κείνη τη μιξοπάρθενη για τα αλκοόλια -- σιγά μη γίνει αλκοολικός κανείς από τραγούδι. Τρικυμία εν ποτηρίω και χαμηλά τη μπάλα.»

Ας σκεφτούν, πόσα «έλα μωρέ…» έχουμε πει τα τελευταία χρόνια, για πόσα πράγματα, μέχρι να φτάσουμε σήμερα να ψαχνόμαστε στο βάραθρο …

Για άλλη μια φορά θα επιμείνω. Η οικονομική κρίση μας, είναι απόρροια της κρίσης αξιών, της κρίσης πολιτισμού που έχουμε εδώ και χρόνια, της τρικυμίας εν κρανίω, θέτοντας πολύ χαμηλά τον πήχη μέχρι που την χάσαμε την μπάλα…



ΣΗΜ: ' Oχι, αρνούμαι να αναπαραγάγω το βίντεο, όχι μόνον γιατί δεν θέλω να γίνω συμμέχος στην αναπαραγωγή της βλακείας, αλλά και για λόγους αισθητικής, έστω κινδυνεύοντας να χαρακτηρισθώ "μιξοπάρθενη".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου