Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Οι ανεγκέφαλοι

Έκαναν το θέατρο "Κάρολος Κουν" γυαλιά-καρφιά, μπροστά στα μάτια των θεατών που περίμεναν να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα, με μολότοφ, σιδερολοστούς, μαχαίρια γιατί δεν τους άρεσε ο τίτλος της παράστασης "Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ". 
Μια παράσταση που δεν έχει ποδοσφαιρικό περιεχόμενο, αλλά και να το εξηγούσες αυτό στους ανεγκέφαλους δεν θα το καταλάβαιναν. Το πολύ πολύ θα ρωτούσε ο ένας τον άλλον τι σημαίνει η λέξη "περιεχόμενο".
Οι άνθρωποι που τα σπάνε στα γήπεδα έχουν κάλυψη τελικά. Η αδυναμία ή αδιαφορία -ή όπως θέλετε πείτε το- των ΠΑΕ, μεταφράζεται πλέον σε κάλυψη. Εχουν και εκπροσώπηση στα μανταλάκια. Τα περίπτερα πουλάνε οπαδιλίκι με τεράστιους τίτλους για την ομαδάρα, μίσος και απαξίωση για τους αντιπάλους.
Αλλά το κυριότερο είναι πως οι άνθρωποι που τα σπάνε στα γήπεδα πάσχουν από έλλειψη παιδείας. Κανείς δεν εννοεί να το αντιληφθεί. Με πρώτο και καλύτερο το κράτος. Βέβαια για να απαιτήσεις τομές στον αθλητισμό (πέρα του εθνικοντοπαρισμένου και ποδοσφοροποιημένου),στην εκπαίδευση και στην παιδεία που παράγει σκέψη και κρίση, πρέπει να έχεις και κράτος που δεν έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε ένα απέραντο λογιστήριο υπολογίζοντας την αξία του χρήματος ως το άπαν.
Προάγεις και παράγεις και πολιτισμό εκτός από αυτόν των κερκίδων.
Αλλά μήπως τις τελευταίες ημέρες δεν ζούμε έναν απίστευτο λεκτικό χουλιγκανισμό, με εμπρηστικές δηλώσεις εκπροσώπων του κοινοβουλίου; 
Μήπως δεν ζούμε έναν απίστευτο χουλιγκανισμό σε όλες τις εκφάνσεις πλέον της ζωής μας;
Προχθές ο κ.Γερουλάνος ανακοίνωσε αμέσως μετά την επιδρομή των ταλιμπάν στο Θέατρο Τέχνης, ότι το Υπουργείο θα καλύψει τις ζημιές. Το ότι το υπουργείο μπορεί να αισθάνεται τύψεις γιατί δεν έκανε το παραμικρό πέρα από λεκτικές καταδίκες φαινομένων και ευχολόγια, δεν σημαίνει ότι τις έχουμε όλοι.
Ας στείλει τα "σπασμένα" στον Ολυμπιακό ή σε όποιον κρύβεται από πίσω.
Ας τα μοιραστούν μεταξύ τους: υπουργός, υφυπουργός και Γεν. Γραμματέας και το ίδιο να γίνεται σε κάθε είδους τέτοιους βαρβαρισμούς,έως ότου αποφασίσουν σοβαρά να ασχοληθούν με τους ανεγκέφαλους του αθλήματος (λέμε τώρα αθλήματος...)
Είπαμε...”άρτον και θεάματα” προς αποβλάκωση και εκτόνωση στις κερκίδες γιατί έτσι βολεύει το σύστημα, αλλά και λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει όταν πια αυτή η αποβλάκωση μεταφέρεται σε χώρο που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί και ευτυχώς μόνο με τρεις τραυματίες...
Κατά τα λοιπά, το Σάββατο έγινε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο των νεκρών οπαδών του Ολυμπιακού της Θύρας 7”.

Το ότι οι παραστάσεις στο θέατρο Τέχνης θα συνεχιστούν με αστυνομική φρουρά πως σας ακούγεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου