Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

΄Οτι του φανεί του Λωλοστεφανή

 Προς Κώστα Τσόκλη

Πώς να σας προσφωνήσω αλήθεια;
Σεβαστέ; δεν πάει στο χέρι μου, παρά την ηλικία σας.
Αγαπητέ; Αυτό θα ήταν μεγάλο ψέμα.
Κύριε; Κι αυτό, φαίνεται να μην ταιριάζει όταν εμφανίζεστε ως υμνητής των βιαστών.
Καλλιτέχνη; Δέχομαι οι καλλιτέχνες να είναι ακραίοι και αιρετικοί μέσα από τα έργα τους, όχι δηλώνοντας πράγματα που ξεπερνούν την κοινή λογική και προκαλούν ακόμη και το κοινό ποινικό δίκαιο.


Παρότι μεγαλοφυΐες των Γραμμάτων και των Τεχνών υπήρξαν στην ιδιωτική τους ζωή εξαιρετικά διεστραμμένα μυαλά, ανώμαλοι ψυχισμοί και βίαιοι χαρακτήρες, δεν ξέρω άλλον, εκτός ίσως από τον Ρομάν Πολάνσκι, που να έπλεξε το εγκώμιο του βιαστή, προκαλώντας τις απανταχού βιασμένες γυναίκες.

Είμαι μία από αυτές κ.Τσόκλη. «Δεν έβγαλα τα βυζιά μου έξω», και με βίασε στο οικογενειακό μου περιβάλλον άνθρωπος «υπεράνω υποψίας», όπως συμβαίνει πολύ συχνά. Και εκτός από τον σωματικό και ψυχικό πόνο, είχα και αυτή την τεράστια ενοχή που εσείς ελαφρά τη καρδία αποδίδετε στα θύματα. Ευτυχώς που δεν με έκλεισαν και φυλακή, όπως προτείνετε και δεν άφησαν τον «παθιασμένο εραστή» να διδάξει τι εστί έρωτας και σε άλλες.

Ξέρω κι άλλες, πολλές, που έζησαν αυτή την ταπείνωση, την προσβολή, το μόνο έγκλημα που σε κάνει να ντρέπεσαι, περισσότερο από τον θύτη, που σε βάζει να απολογείσαι για το σώμα και την επιθυμία που μπορεί να προκαλεί.


Μιλάτε για την πρόκληση… Ναι, η πρόκληση, είναι μέρος του ερωτικού παιχνιδιού, μεταξύ γυναίκας και άνδρα, που το παίζουν σαν συνένοχοι, δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση ένα επιτιθέμενο με βία αρσενικό, που δεν ποθεί την γυναίκα, τη μισεί. Παιχνίδι και όχι εφιάλτης, όπως ο βιασμός.


Αυτό που μόλις σας έγραψα για να το καταλάβω και να το βάλω στη ζωή μου- ως θύμα βιασμού-  έκανα πολύ κόπο και έτρεξαν πολλά δάκρυα για να μη συνεχίσω να μισώ όλους τους άνδρες, τον έρωτα, και τον ίδιο μου τον εαυτό.
Και τα κατάφερα, νομίζω. Προσπάθησα, εξαντλώντας τον ανθρωπισμό μου, να καταλάβω τι οδήγησε τον βιαστή μου για να μπορέσω να τον συγχωρήσω. Εκείνος ήταν άρρωστος και το παραδέχτηκε με μια συγνώμη, έστω και καθυστερημένη.


Εσείς διαφημίζετε τις απόψεις σας ως αναρχικές! Λυπάμαι, αλλά εκπροσωπείτε την πιο μισογύνικη, αναχρονιστική και επικίνδυνη άποψη. Και μου προκαλέσετε τέτοια ανατριχίλα, που δεν μπορώ να σας συγχωρήσω. Δεν μπήκατε και στον κόπο να ζητήσετε ούτε μια συγνώμη.

Κρίμα…

Κ.Μ
(Λυπάμαι που ακόμη δεν μπορώ να το πω επώνυμα. Με τέτοιες απόψεις που κυκλοφορούν, καταλαβαίνετε).»


http://www.protagon.gr 
επιστολή που έλαβε και δημοσιεύει η Γιούλα Ράπτη

Κυρία Κ.Μ.μπήκε σε κόπο.Να κάνει κι άλλες ανατριχιαστικές δηλώσεις σε καινούργια του συνέντευξη.
Αντί της συγνώμης που ψάχνετε:




 «Πάντως για να καθησυχάσω τους θορυβηθέντες τους διαβεβαιώ ότι δε βίασα ποτέ κανέναν, αν και δε σου κρύβω ότι αισθάνθηκα κάποιες φορές έντονα την επιθυμία να το κάνω, σαν ... πολιτισμένος άνθρωπος που είμαι, πήγα να πω ευνουχισμένος. Όταν καταλάβουμε ότι ζούμε σε μια κοινωνία ευνουχισμένη και αδιάφορη για τον έρωτα, ότι τα περισσότερα κορίτσια μας που είναι συχνά σαν τα κρύα νερά παραπονούνται ότι δεν βρίσκουν ερωτικό σύντροφο, τότε ίσως θα γίνουν κατανοητά αυτά που θέλω να πω».


Στο υστερογραφό της γράφει η κυρία Ράπτη

"ΥΓ:. Εκτιμώ την δουλειά της Μάγιας Τσόκλη (την οποία δεν γνωρίζω προσωπικά) και δεν δέχομαι τα περί «οικογενειακής ευθύνης», ούτε το ρητό που λέει ότι οι αμαρτίες γονέων πρέπει να παιδεύουν τα τέκνα. Αλίμονο αν ο καθένας βρισκόταν στη θέση να απολογηθεί για διάφορες πιθανές απίθανες τοποθετήσεις του πατέρα του, όποιος κι αν ήταν αυτός."

Η κυρία Τσόκλη κυρία Pάπτη δεν είναι ο καθένας.
Είναι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και μάλιστα βουλευτής γυναίκα.
' Ισως και γ' αυτό αισθάνθηκε την ανάγκη να δηλώσει:

«Πιστεύω σε ό,τι αφορά τον βιασμό ότι είναι η έσχατη βεβήλωση ενός πιο αδύναμου σωματικά όντος, και ότι ο βιαστής που περνάει στην πράξη, είναι ένα πρόσωπο απόλυτα καταδικαστέο».


Βέβαια δεν το έσωσε και μάλλον τα έκανε χειρότερα σπεύδοντας να συμπληρώσει


«Ανεξάρτητα από αυτό, θα επιθυμούσα να μη λησμονούμε ότι ο Κώστας Τσόκλης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πνευματικά κεφάλαια της χώρας μας, του οποίου η προσφορά είναι αδιαμφισβήτητη».

Που σημαίνει σε απλά ελληνικά κυρία βουλευτής μου;
' Οτι του φανεί του κάθε Λωλοστεφανή, αρκεί να θεωρείται πνευματικό κεφάλαιο της χώρας;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου