Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων της Ντίσνεϊλαντ

 Παγκόσμια ημέρα τουρισμού λέει σήμερα και τι άλλο καλύτερο από το κομμάτι στο οποίο περιγράφει την Ελλάδα ο πρωθυπουργός ,στα μέλη του Economic Club της Νέας Υόρκης.

"Πέρα από τα κλασικά τρία S, ήλιο, θάλασσα και κάποια ερείπια*, η Ελλάδα έχει περισσότερα να προσφέρει, από δρομολόγια οινοπαραγωγής μέχρι καλλιτεχνικά φεστιβάλ, από σχολές μαγειρικής μέχρι θέρετρα για σκι, από ράφτινγκ στα βουνά μας μέχρι κανό στα νησιά μας, καταδύσεις για να δει κανείς βυθισμένα ερείπια μέχρι αναρριχήσεις σε βράχους πάνω από το Αιγαίο" 

Πιθανολογώ πως το κομμάτι αυτό της ομιλίας του ήταν για αμιγώς τουριστικούς λόγους ,κάτι σαν καμπάνια και για τον λόγο αυτό απέκρυψε την υπόλοιπη καθημερινότητα και κατάσταση.Ιθαγενών τε και τουριστών.
Τώρα θα σας γελάσω τι θα πει στον τουρίστα που θα αποφασίσει να έρθει, γιατί πολύ του άρεσε η λυρική περιγραφή, όταν π.χ. χρειαστεί να επισκεφθεί νοσοκομείο και δεν υπάρχει ούτε αγροτικός,όχι νοσοκομείο στο νησί που θα πάει να κάνει κανό και καταδύσεις ή στο θέρετρο στο βουνό.
'Η όταν θα τον σταματήσει ο φορτηγατζής στην άκρη του δρόμου γιατί "δεν ήξερες δε ρώταγες πως είναι κλειστός που μου θες και καταδύσεις"...

Μη χαλάσουμε όμως μέρα που'ναι το παραμύθι γιατί και θα ξημερωθούμε αν αρχίσουμε να λέμε "τι θα δει ο τουρίστας" και γιατί τα παραμύθια πρέπει να έχουν καλό τέλος.

Επίλογος:
Είμαστε μια απίστευτη Ντίσνεϊλαντ κι εγώ η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων της Ντίσνεϊλαντ.
ΤΕΛΟΣ

(* στο πρωτότυπο τα τρία S αναφέρονται ως  "the classic three S’s, sun, sea and some ruins".Aυτό γιατί ένας...κακόβουλος φίλος μου είπε πως έκανε λάθος ο πρωθυπουργός και το τρίτο S είναι Sex απόκαταβολής uπάρξεως των 3S και πως σιγά μην είναι "κάποια ερείπια".Ποιός ξέρει καλύτερα φίλε μου; Εσύ ή ο πρωθυπουργός;; Ε;; )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου