Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Παγκόσμια Πολιτιστική Πρωτοτυπία



Απίστευτη η φωτογραφία και οι καταγγελίες. ΄Ενα μαντρί σε πολιτιστικό μνημείο! Πρόβατα και κατσίκες στο φόντο της αναμνηστικής φωτογραφίας των επισκεπτών του Κάστρου Φερακλός στο Χαράκι.
Επισκεπτών που όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι κινδυνεύουν εάν πατήσουν σε… λάθος πέτρα.
Το κάστρο , καταρρέει και έχει γίνει πια εξαιρετικά επικίνδυνη η  οποιαδήποτε απόπειρα επίσκεψης στο χώρο του.
Ζητούν οι κάτοικοι, να κλεισθεί με κάποιο τρόπο, ώστε να προλάβουν τα χειρότερα και γίνει «διάσημο», για άλλους λόγους, πλην αυτών που θα έπρεπε να είναι.

Δεν ξέρω εάν μετά τις καταγγελίες έγιναν ενέργειες από την Αρχαιολογία τον Δήμο ή ακόμη και από την δικαιοσύνη όσον αφορά το επικίνδυνο του πράγματος που καταγγέλλεται. 
Εκείνο που ξέρω είναι, ότι θα είναι η ήττα όλων μας, εάν κλείσει με συρματόπλεγμα το Κάστρο προκειμένου να προστατευθούν οι επισκέπτες και ότι απέμεινε από τα ετοιμόρροπα τείχη, απ’ τα κατσίκια ή να το στολίσει μια ταμπέλα που θα λέει «Προσοχή! Επικίνδυνη πτώση μέρους των τειχών». 
 Όπως και να γίνει αυτό το «κλείσιμο», θα είναι Παγκόσμια Πολιτιστική Πρωτοτυπία απαξίωσης της κληρονομιάς του τόπου και της ιστορίας του. Το αποτέλεσμα, της παγκόσμιας πρωτοτυπίας αδιαφορίας όλων όσων από θέσεις εξουσίας κατασπατάλησαν τους πακτωλούς χρημάτων που από τα κοινωνικά προγράμματα ήρθαν στην χώρα ΚΑΙ για τον λόγο αυτό, της συντήρησης πολιτιστικών μνημείων.
Με τους γνωστούς τρόπους. Γλιστρώντας σε διάφορες τσέπες σε ημετέρους, μεσάζοντες και επιτηδείους.  Χρήματα για τα οποία ποτέ κανείς δεν έδωσε και δεν θα δώσει λογαριασμό.
Και τώρα, που μαζί με το κάστρο κατέρρευσαν τα πάντα, η επόμενη εθελοντική κίνηση που προβλέπω να κάνουν οι κάτοικοι της περιοχής, μετά τον καθαρισμό απ’ τα αγριόχορτα και τα σκουπίδια, είναι να βάλουν ρεφενέ για την αγορά συρματοπλέγματος ή να φιλοτεχνήσουν ταμπέλα που να λέει «ΚΛΕΙΣΤΟΝ»  μη και τους έρθει κανένα κομμάτι του τείχους στο κεφάλι περνώντας ή τρέχουν να αποζημιώνουν κανέναν Εγγλέζο.
Υ.Γ. Αν αποφασίσετε να βάλετε ταμπέλα, δίπλα στο "ΚΛΕΙΣΤΟΝ", γράψτε  και αιτιολογία :«λόγω αδιαφορίας» και αραδιάστε και τα ονόματα των  διαχρονικά αρμοδίων, για να μείνουν στην ιστορία όσοι θέλησαν να… γράψουν ιστορία κατά πως είναι το όραμα όλων των «αρχόντων» .Mόνο που η ιστορία γράφεται και με μαύρα γράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου