Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013

«Το παραμικρό»Πάνω που πήγα να χαρώ, διαβάζοντας πως μέχρι και σε ακύρωση της συναυλίας μπορεί να φτάσει ο κ. Διακοσταματίου, εάν δεν "κατέβουν" κάποια από τα όπου να΄ναι τοποθετημένα πανό για την συναυλία του κ. Τερζή, έρχεται να με ξυπνήσει από το όνειρο, διαβάζοντας λίγο παρακάτω, τα περί μιζέριας και γκρίνιας με το… "παραμικρό" των πολιτών και πως εξέφρασε την δυσαρέσκειά του γιατί το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις!  
Βέβαια, έχει σημασία και τι εννοεί κάποιος «παραμικρό».Κάποιοι εννοούν πως μερικές φορές είναι επικίνδυνη πρακτική για τους οδηγούς( καλή ώρα με τον φωτεινό σηματοδότη που κάλυπτε το πανό)  Μας φτάνουν οι ταμπέλες μην έχουμε και τα πανό. 
Μπορεί να εννοεί το ότι δεν μπορούν να βλέπουν την φάτσα του καθενός να «εισβάλλει» στην αισθητική και στον πολιτισμό τόπου και ιθαγενών.   
Βέβαια για κάποιους άλλους, «παραμικρό» είναι το θέμα της αισθητικής, όταν συνηθίζουν το Τέρας.  
Και δεν μιλώ για την συγκεκριμένη περίπτωση. Πάρα πολλές φορές, ετούτη η στήλη έχει «γκρινιάξει και μιζεριάσει» για πανό ανηρτημένα σε γέφυρες, δεμένα από κολώνα σε κολώνα, να ανεμίζουν μήνες ξεφτισμένα από τον αέρα, κολλημένες αφίσες στα τσιμεντένια πρανή των δρόμων, σε κολώνες, ακόμη και καρφωμένα πάνω σε δέντρα. Μια ταπετσαρία παντού, κολλημένες η μια πάνω στην άλλη να βρωμίζει και το περιβάλλον και αισθητική μας. 
Και συγγνώμη κ. Διακοσταματίου, είναι δικαιολογία το ότι σε άλλους Δήμους ανά την επικράτεια, έχουν ξεχάσει να κατεβάσουν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια αλλά δεν… γκρινιάζουν οι πολίτες; 
Αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης; Το ότι υπάρχουν και χειρότερα; Αξίζει η Ρόδος και οι πολίτες της, να «πέφτουν» σε τέτοιες συγκρίσεις; 
Πως έχω την υποψία ότι το ζητούμενο μιας δημοτικής αρχής είναι να είναι πρότυπο  για άλλους. Να είναι η καλύτερη. Να έχει έναν Δήμο που λάμπει.Να έχει συγκεκριμένους τόπους και χώρους να κολλούν αφίσες και όχι όπου του φανεί του κάθε επιχειρηματία ή καλλιτέχνη ή κόμματος ή συλλόγου (πολιτιστικού κατά τα άλλα...)και τα συνεργεία του Δήμου να φροντίζουν να καθαρίζουν ότι βγάζει μάτι. Μην πω πως θα έπρεπε να υποχρεώνεται να απομακρύνει ο κάθε πανέξυπνος αδιάφορος για τον τόπο του ή για τον τόπο που τον φιλοξενεί, ότι με τόσο ενθουσιασμό κόλλησε ή κρέμασε. 


Υ.Γ. Αλήθεια, τώρα που τελείωσε η συναυλία αυτά όλα τα αεροπανό θα εξαφανισθούν φαντάζομαι σήμερα; ' Αντε αύριο το πολύ...Να φανταστώ πως αυτό θα είναι αφορμή με μεγαλύτερη προσοχή και φειδώ να ενημερωθούμε για τα επόμενα δρώμενα πριν αρχίσουν οι πολίτες να "μιζεριάζουν και να γκρινιάζουν";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου