Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Σιωπήστε καλύτερα!
Να συμφωνήσω με πολλούς ( και ω! του θαύματος συμμετέχοντες από διάφορες θέσεις του συστήματος…) που από χθες επιτίθενται στους «ανεύθυνους πολίτες». 
Ναι, πολλοί συμπολίτες μας είναι ανεύθυνοι. 
Ανάβουν φωτιές όπου να είναι ,πετούν σκουπίδια όπου να είναι, κάνοντας χωματερές τα δάση και άρα εστίες φωτιάς . 
Και τι ακριβώς έχουν κάνει με τους ασυνείδητους πολίτες, όσοι είναι εκεί που είναι, για να εφαρμόζουν τους νόμους; Πότε τιμωρήθηκε παραδειγματικά  κάποιος που άναψε φωτιά για να κάψει κλαριά και έτρεχε η πυροσβεστική να προλάβει τα χειρότερα; 
Πότε τιμωρήθηκαν όλοι αυτοί που κάνουν χωματερή το δάσος; 
Πότε ο Δήμος, η Περιφέρεια ή τέλος πάντων όποιος είναι αρμόδιος καθάρισε αυτές τις επικίνδυνες για τα δάση εστίες φωτιάς και έθεσε αυστηρούς όρους και κανόνες; 
' Εχω περπατήσει όλο αυτό το πανέμορφο πράσινο που κάηκε. Ξέρουν οι αρμόδιοι πόσες χωματερές είχε μέσα; 
Ξέρουν όσοι επιτίθενται εξ των υστέρων; Φώναξαν τότε; Κινητοποίησαν; Κατήγγειλαν; 
Πόσα πεύκα φούντωσαν από τη φωτιά που έπιασαν τα πεταμένα στρώματα και παλιοέπιπλα που ήταν αφημένα στις ρίζες τους; 
Απλοϊκοί συλλογισμοί; Ναι, απλοϊκοί.  Όπως κάνει κάθε απλός άνθρωπος που βλέπει να «βιάζεται» καθημερινά το περιβάλλον του και που κάποιοι, τώρα θυμήθηκαν την αναισθησία των πολιτών. Τους έχω νέα! Οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες εξακολουθούν να είναι ευαισθητοποιημένοι ή γίνονται ευαισθητοποιημένοι και οι αναίσθητοι, σε ευνομούμενο και ευαισθητοποιημένο κράτος. Με «φιέστες» κάθε χρόνο «εθελοντικές» , δεν καλύπτεται ούτε αντικαθίσταται η ανεπάρκεια. 
Με αναδασώσεις στους τόπους της καταστροφής δεν ξεπλένεται κανείς αρμόδιος και δεν παιδεύεται ευθύνη περιβαλλοντική και οικολογική. 
Τι θα πείτε σ’ αυτά τα παιδιά που με ένα δεντράκι στο χέρι έσπευσαν στο κάλεσμά σας της αναδάσωσης; Θα τα ξαναφωνάξετε να αναδασώσουν τα δεντράκια που είχαν φυτέψει και που έγιναν στάχτη; 
Αφήστε όλοι τα μεγάλα λόγια. 
Καλύτερα να σιωπήστε! Γιατί τα αυτονόητα δεν θέλουν λόγια. Γιατί βαρεθήκαμε τις πολιτικές σας κόντρες με διαφορετικούς πρωταγωνιστές κάθε φορά. 
Γιατί βαρεθήκαμε να  μας «σώζετε» και να μας «θωρακίζετε» χρόνια τώρα στα τραπέζια που μαζεύεστε. Γιατί όταν κάποιος είναι θλιμμένος,  δεν θέλει να ακούει τίποτε. 
Πόσο μάλλον κορώνες.


Η Δημοκρατική της ΡόδουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου