Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Το νέο σχολείο


 Χωρίς βιβλία κινδυνεύουν να μείνουν κυρίως τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, καθώς περίπου 10 μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα βιβλία δεν είναι ακόμα έτοιμα. Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στο να μοιράσει... φωτοτυπίες και CDS στους μαθητές.
Είναι στα πλαίσια του οράματος για το “νέο σχολείο” της υπουργού οι φωτοτυπίες και τα cds.
Μας το περιέγραψε πριν λίγο καιρό :
” Πολύ σύγχρονο, δηλαδή ψηφιακό, με πίνακα διαδραστικό, με βιβλίο ηλεκτρονικό, εκπαιδευτικό υλικό ψηφιακό, με προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή για κάθε μαθητή πράσινο, ανοιχτό στην κοινωνία, με τον μαθητή στο επίκεντρο, τον εκπαιδευτικό πρωταγωνιστή, την τσάντα να μένει στο σχολείο και την παιδεία να παρέχεται “δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας για όλους”.  

Την υψηλή ποιότητα δεν την συζητώ.. Είναι δεδομένη. Σε ιλουστρασιόν χαρτί οι φωτοτυπίες...Σε κάθε 10 cds και μια θήκη δώρο, στην οποία με χρυσά γράμματα θα αναγράφεται : " ψηφιακό κ(ε)νοτόμο"
Να υποθέσω ότι στα πλαίσια της “ δωρεάν παιδείας”, δεν θα επιβαρυνθούν το κόστος των φωτοτυπιών οι οικογένειες των μαθητών.
Θα το επωμιστεί το κράτος, συν το κόστος για το χαρτί ( που επιτέλους παραγγέλθηκε) για να τυπωθούν  (επιτέλους) τα βιβλία. Τουλάχιστον θα είναι έτοιμα για του χρόνου. Διπλό το έξοδο.
Δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Μπορούμε να την καλύψουμε αυτή την τρύπα με μια φορολογία στις τσιχλόφουσκες.

 ΄Οσοι ρομαντικοί της Λόλας και του Μίμη βιαστήκατε να αγοράσετε σχολική τσάντα για τα μαθητούδια σας χάσατε. Διπλό το έξοδο και για σας. Πάτε τώρα να προμηθευτείτε θήκες για cds, και διαφάνειες για φωτοτυπίες. Το νέο σχολείο είναι εδώ, ενωμένο δυνατό...
Α...και μην πάρετε λαπ τοπ. Θα μοιράζουν στις εισόδους του "σύγχρονου" σχολείου...




 Εφημερίδα η "Δημοκρατική της Ρόδου"

2 σχόλια:

  1. Και, επειδή είμαι από τους λίγους στο Σχολείο μου, που έχω το "ψώνιο", θα πρέπει μάλλον να αναλάβω την "παραγωγή" των DVDs , διαβάστε τι λέει στα 2 και 3 του :
    http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=43846

    ΑπάντησηΔιαγραφή