Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Η παραλία των χρωμάτων



Πηγαίνοντας προχθές στη θάλασσα, άκουγα στο ραδιόφωνο τους εκφωνητές εν όψει Σαββατοκύριακου και καύσωνα, να δίνουν οδηγίες στους ακροατές, σε ποιες ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ παραλίες της Αττικής μπορούν να πάνε για μπάνιο.
( Για όσους προφανώς δεν τα «φάγανε» μαζί  και δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε εισιτήριο σε «κλειστές» παραλίες του ΕΟΤ για ένα μπάνιο, πόσο μάλλον να απολαύσουν Σαββατοκύριακα στο πολυτελές  Grand Resort στο Λαγονήσι  κ. Πάγκαλε…) Κλείνει η παρένθεση. 
Σκέφτηκα λοιπόν, την αποστροφή του πρωθυπουργού, για «αξιοποίηση» του παραλιακού μετώπου από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο, με μεγαλόπνοα σχέδια Ριβιέρας, με υψωμένα ξενοδοχεία και μαρίνες, στις ελάχιστες ελεύθερες παραλίες, σ’ αυτή την τεράστια παραλιακή ζώνη  και αισθάνθηκα ευτυχής, τυχερή και  ελεύθερη, φτάνοντας στην παραλία Αφάντου , που μπορούσα να διαλέξω σε ποιο κομμάτι αυτής της εκπληκτικής παραλίας των χρωμάτων, θα στρώσω την πετσέτα μου..
Η κοντινότερη πανέμορφη παραλία στην πόλη που στα νερά της αποτυπώνεται το μπλε του Αιγαίου και στον ορίζοντά της τα χρώματα της παλέτας του ουράνιου τόξου.
Το βράδυ του Σαββάτου από το βήμα της Βουλής, η παραλία έγινε «διάσημη» δια στόματος του υπουργού οικονομικών, ο οποίος προανήγγειλε μέσα στο πρώτο γκρουπ της πρώτης φάσης, άμεσων ιδιωτικοποιήσεων και  «της παραλιακής έκτασης στην Αφάντου στη Ρόδο», όπως ήταν ακριβώς η αναφορά του υπουργού.  
Από χθες φιγουράρει σε όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο κάτω από τίτλους «Πωλούνται» , « Ξεπουλιούντα» και άλλους τέτοιους που προκαλούν θλίψη.
Μα η αξιοποίηση θα προσφέρει στον τόπο θα πουν κάποιοι. Ο τόπος θα λάβει γνώση; Είναι η ερώτηση. ‘ Ηδη είπε ο υπουργός για τις πρώτες «αξιοποιήσεις εξελίσσονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες Ο τόπος είναι κάπου σε όλο αυτό;
Από το τίμημα της αξιοποίησης τι θα μείνει στον τόπο; Μέχρι τώρα ξέρουμε πως θα πηγαίνει κατ’ ευθείαν στον ειδικό λογαριασμό.
Μα θα υπάρξουν καινούργιες θέσεις εργασίας θα πουν κάποιοι άλλοι. Ναι… αλλά πως; Με προδιαγραφές του υφυπουργού ανάπτυξης που λέγονται ΕΟΖ και ανακοίνωσε την...διερεύνησή τους από το βήμα του Economist;
Άραγε θα μπορέσει κάποιος να μας ενημερώσει πως και με ποιες συνθήκες θα «αναπτυχθεί»,  «αξιοποιηθεί», η παραλιακή ζώνη στ’ Αφάντου; Θα φωτισθούν αυτές οι «γκρίζες ζώνες» που δεν μας εξηγούν πως και με ποιους όρους θα γίνει ότι γίνει;  
Τουλάχιστον να ξέρουμε ακριβώς τους λόγους που δεν θ’ απλώνουμε εκεί την πετσέτα μας.
Η Δημοκρατική της Ρόδου

1 σχόλιο:

  1. Δεν ζηλεύω εύκολα, αλλά την παραλία που βρίσκεται ακριβώς από πάνω τη ζήλεψα. Σκέφτομαι να κάνω βόλτες εκεί το χειμώνα ώστε να την χαίρομαι μόνον εγώ... μόνη, ήσυχη κι όμορφη...

    Αποστόλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή