Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Η υπανάπτυκτη χώρα και η γνωστή καλύβα του Χότζα


Και ενώ ο κ. Παπαδήμος μας είπε ότι κατά την  διάρκεια της διαπραγμάτευσης δεν μιλά, δεν ανοίγει τα χαρτιά του,  ο κ. Τόμσεν, δίνει λαλίστατη συνέντευξη στην «Καθημερινή».
Μπορούμε να μην ανησυχούμε για τον 13ο και 14ο μισθό λένε τα δημοσιεύματα.
Αντιθέτως  μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι μας τέλειωσε ο κατώτατος μισθός.
Γιατί αυτό ήταν και το ζητουμενό τους.
Και είναι σίγουρο, ότι όσοι έριξαν στο τραπέζι τον 13ο και 14ο μισθό, το έκαναν για να κάνουμε ένα ανακουφιστικό " ουφ"και για να βγαίνει ο κ. Οικονόμου να μας λέει, ότι: «καταρρίφθηκε ο μύθος ότι υποκύπτουμε στις απαιτήσεις της τρόικα. Πάρτε για παράδειγμα τον 13ο και 14ο μισθό και πολλά άλλα για τα οποία δώσαμε μάχες».
 Εξ αρχής λοιπόν το θέμα τους ήταν ο κατώτατος μισθός, τον οποίο ο κ. Τόμσεν πως τον χαρακτηρίζει στην συνέντευξή του; «Ο κατώτατος μισθός είναι δραματικά υψηλότερος σε σχέση με άλλες χώρες σαν την Ελλάδα και βρίσκεται πολύ κοντά στα επίπεδα των ανεπτυγμένων χωρών».
Και μια υπανάπτυκτη χώρα κατά τον κ. Τόμσεν, δεν μπορεί να έχει μισθούς ανεπτυγμένων χωρών.
Mε την γνωστή λοιπόν συνταγή  της καλύβας του Χότζα, μπήκαν τα πάντα πάνω στο τραπέζι και με κερασάκι το 13ο και 14ο μισθό, κάνουν αυτό που εξ αρχής ήταν ο στόχος τους και αδιαμαρτύρητα να δεχθούμε , την κατάργηση των 756 ευρώ ως κατώτατο μισθό και Κύριος είδε που θα κατρακυλήσει.
Τον οποίο Κύριο, πρέπει και να τον παρακαλούμε, να χαρίζει μέρες σε όσους έδωσαν "μάχες", γιατί όπως είπε και ο  πρώην πρωθυπουργός χθες, στην διαπλανητική ομιλία του " Τι θέλουμε; Να χάσουμε κάτι ή να τα χάσουμε όλα";  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου