Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

' Εχω τον έλεγχο των πιο κρυφών κυττάρων σου


H δικαιολογία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, για την εγκύκλιο η οποία δίνει το Ο.Κ. μόνο σε δήμους, εκκλησίες και ΜΚΟ να προσφέρουν φαγητό , είναι, ότι πρόκειται για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Την οποία προηγουμένως ισοπεδώνεις με τις πολιτικές σου, αλλά έρχεσαι να την προστατεύσεις στα συσσίτια.
Οξύμωρο;  Ναι ίσως είναι οξύμωρο.
Ενδεχομένως πάλι, όσο μεγαλώνει ο αριθμός των αστέγων, των απόρων και των κάθε λογής νεόπτωχων που καταφεύγουν στα συσσίτια, να υπάρχει μια ανάγκη ελέγχου για να μην υπάρξουν μαζικά φαινόμενα και τρέχα γύρευε μετά.
Από την άλλη, όπου τα πάντα μετριούνται πια σε ευρώ και θεωρείς ως  παράπλευρη απώλεια την φτώχεια και όχι προϊόν πολιτικών, τότε σκέφτεσαι, ότι το θέμα έχει και εμπορική διάσταση, γιατί να μην ξεχνάμε: για κάποιους η κρίση είναι ευκαιρία.
Και δεδομένου ότι στα συσσίτια εμπλέκονται catering, ή  καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν μπορεί κάποιοι να χαλάνε την πιάτσα με δωρεάν διανομή φαγητού.Κάποιοι δεν μπορεί να εμπλέκονται με την επίσημη φιλανθρωπία. 
Τρελή σκέψη θα μου πείτε. Για εσάς που ποτέ δεν πιστεύατε ότι θα ζούσατε για να δείτε συσσίτια. Για κάποιους άλλους που δηλώνουν υπερήφανοι για την πολιτική τους ,για τους χειροκροτητές αυτών των πολιτικών, για όσους θεωρούν ότι η φτώχεια δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικών αλλά φυσικό φαινόμενο, γιατί να είναι τρελό;

Εκτός απ’ αυτό όμως, κανένα σύστημα εξουσίας δεν θα ήταν χαρούμενο, βλέποντας να δημιουργούνται από άκρη σ’ άκρη της χώρας, ισχυρά δίκτυα αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών, δομές απέναντι στη λογική της ιδιώτευσης και της παθητικότητας.
Τα δίκτυα αλληλεγγύης είναι μέρος της απάντησης στην κρίση, είναι ενάντια στην πολιτική που ασκείται, είναι κινηματικές δομές, που θέλουν έναν κόσμο πιο δίκαιο και προσπαθούν να τον εφαρμόσουν στην πράξη.
Πρέπει με κάποιο τρόπο να βάλουν φρένο σ’ αυτό.
Δε είναι τυχαία, η… «διαφήμιση» που προωθείται για την κρατική φιλανθρωπία.
Την χρησιμοποιούν,  για να απαλύνουν τις ευθύνες τους και να εξασφαλίζουν κατά κάποιο τρόπο μια κοινωνική ειρήνη. Προσπαθούν να την πάρουν εργολαβία. Κοντρόλ και στην πείνα...

"Έχω τον έλεγχο
των πιο κρυφών κυττάρων σου,
του οργασμού, της πείνας σου,
της μάρκας των τσιγάρων σου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου