Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Μικρόκοσμος


Διαβάζω στο δελτίο τύπου του Διοικητή του Νοσοκομείου : «Σήμερα όλοι πρέπει να κατανοήσουν τη γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα ολόκληρη και όχι μόνο ο μικρόκοσμος στον οποίο κινούνται».
Η χρησιμοποίηση του β πληθυντικού, παραπέμπει, στο ότι απευθύνεται σε κάποιους που δεν έχουν κατανοήσει πως έχουν τα πράγματα. Σε κάποιους που ζουν και κινούνται στον μικρόκοσμό τους.
Δεν ξέρω ποιους εννοεί ο κ. Παπανικόλας , γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι εάν εννοεί -όπως ερμηνεύουν πολλοί- τους εργαζομένους στο Νοσοκομείο, πως χρειάζεται δελτίο τύπου ως απάντηση στο δικό τους δελτίο τύπου.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι με ανταλλαγή επιστολών μέσω του τύπου, μπορεί να λυθούν προβλήματα.
Δεν μπορώ πολύ περισσότερο να πιστέψω, ότι δοθείσης ευκαιρίας,  απευθύνεται εμμέσως πλην σαφώς στο σύνολο των πολιτών.
Οι οποίοι, με επώδυνους έως και απεχθείς τρόπους «κατανοούν»...
Δεν μπορώ να πιστέψω, ότι μπορεί να εννοεί μικρόκοσμο τους πολίτες της Ρόδου, -μέρος των οποίων είναι και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο- που δεν κατανοούν ότι υπάρχουν και χειρότερα. Όπως για παράδειγμα, ότι στις αρχές της παγωμένης εβδομάδος το Νοσοκομείο Καρπενησίου με βαθμούς κάτω του μηδενός ξέμεινε από πετρέλαιο και κοκκάλωσαν από το κρύο οι ασθενείς.
΄Η όπως σε νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας παραιτήθηκε διευθυντής κλινικής γιατί έπρεπε να επιλέξει -ελλείψει προσωπικού και χειρουργείων- ποιος ασθενής θα σωθεί. Αυτός που ήταν ήδη στο χειρουργείο ή ο τραυματίας που ήρθε από τροχαίο;
Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Παπανικόλας, απευθύνεται σε κάποιους άλλους, εκτός συνόρων το νησιού, που δεν έχουν κατανοήσει ότι το αγαθό της Υγείας και πολύ περισσότερο η ανθρώπινη ζωή, δεν χωρά κανενός είδους συζήτηση, μικρόκοσμους, περικοπές και κατανοήσεις άλλου είδους , πέραν αυτών που ορίζει το Σύνταγμα ,αλλά πολύ περισσότερο το ύψιστο δώρο της ζωής. ΄Οτι  με τον τρόπο αυτό, τους κάνει σαφές, ότι δεν σηκώνει και πολλά - πολλά.
Καλό θα ήταν να μας τους κατονομάσει, να ξέρουμε όλοι μας ποιοι δεν κατανοούν την αξία της ανθρώπινης ζωής, ποιός παίζει παιχνίδια με την υγεία μας, να τους απομονώσουμε ως άκρως επικίνδυνους.
Να μας πείτε κ. Παπανικόλα, ποιοι ακόμη ζουν στον μικρόκοσμό τους και εν τω μεταξύ, θυμίστε στον υπουργό Υγείας -μια και μιλάμε για μικρόκοσμους- ο οποίος μας είπε προ ημερών «Δεν έχουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω από το ποσό που αποφασίσαμε για περίθαλψη. Αυτό θα μπει και στην συμφωνία με την τρόικα», ότι η ζωή μας είναι ανεκτίμητη.
Δεν βρέθηκε ακόμη κανείς να την αποτιμήσει σε ευρώ.
Επίσης θυμίστε του, το  Άρθρο 2 του Συντάγματος παρ.1. «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας», την οποία πρωταρχική υποχρέωση, έχετε αναλάβει ως θεσμικός εκπρόσωπός της, πέρα και πάνω από τρόικες και κάθε είδους μικρόκοσμους.

Η Δημοκρατική της Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου