Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Χειροκροτώντας «μεμονωμένα περιστατικά»



Η είδηση, δεν ήταν οι αστυνομικοί (εκ των οποίων δύο διευθυντές δίωξης ναρκωτικών)  που περνούσαν την πόρτα της ανακρίτριας, για την υπόθεση ναρκωτικών στην οποία εμπλέκονται, αλλά ότι την πέρασαν, χειροκροτούμενοι από συναδέλφους τους αστυνομικούς , ενώ αποδοκίμαζαν ειρωνευόμενοι και στολίζοντας με διάφορα κοσμητικά τους συναδέλφους τους που συνόδευαν τους κατηγορουμένους.
Βέβαια, αυτοί που πρέπει να ασχοληθούν με χειροκροτούντες, με  διευθυντές τμημάτων δίωξης ναρκωτικών που πουλούσαν ναρκωτικά, έκλεβαν ναρκωτικά, ελευθέρωναν εμπόρους ναρκωτικών, προστάτευαν τη μεταφορά των ναρκωτικών από τα σύνορα ως την Αθήνα και γενικώς μια Κολομβία στο χειρότερο, μιλούν για «μεμονωμένα περιστατικά». Άναυδοι, λέει, έχουν μείνει οι εισαγγελείς! Από τα σύννεφα έπεσαν όλοι! 
 Ποια «μεμονωμένα περιστατικά»; Θα μας τρελάνουν; Η εμπλοκή αστυνομικών σε συμμορίες που ασχολούνται με διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, δυστυχώς, δεν είναι κάτι το πρωτοφανές. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, μέσα στο 2010 καταγράφηκαν 63 καταγγελίες για εμπλοκή αντίστοιχου αριθμού αστυνομικών σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών και μετά τις καταγγελίες για χρηματισμό αστυνομικών από καταστηματάρχες ήταν οι δεύτερες στη σειρά καταγγελιών για παραβατική συμπεριφορά αστυνομικών. Ποσοστό 9% κατείχαν επίσης οι ίδιες καταγγελίες το έτος 2009, οπότε εξετάστηκαν 45 υποθέσεις, και διπλάσιο ποσοστό είχαν οι καταγγελίες για χρηματισμό από καταστηματάρχες.
Χρόνια το θυμάμαι να κυκλοφορεί στους τοίχους  το σύνθημα « Οι μπάτσοι πουλάνε ηρωίνη ». Υπερβολές αναρχικών; ΄Οχι , εκ των αποτελεσμάτων.΄Ολοι; Όχι, αλλά φτάνει έστω και μερικοί. Πόσο μάλλον εάν είναι και υψηλόβαθμοι της δίωξης ναρκωτικών. Πόσο μάλλον να υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που να τους χειροκροτούν.

1 σχόλιο:


  1. Προμηθευτής ναρκωτικών Βολιώτης αστυνομικός;

    Ξηλώθηκε το τμήμα Δίωξης

    http://www.magnesianews.gr/News/Magnesia/?EntityID=f4c8f775-32d6-4121-b74a-799b84beb7e1

    ΑπάντησηΔιαγραφή