Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Το πρόσωπο του τέρατος


Tραγική η δολοφονία ενός ανθρώπου για μια κάμερα. Τραγική μέσα από την λεπτομερειά της.
' Ενας άνθρωπος, πάει να φέρει το αυτοκινητό του για να μεταφέρει την γυναίκα του στο μαιευτήριο, κρατώντας μια κάμερα για να αποθανατίσει τις πρώτες στιγμές του παιδιού του.
Αυτή η τραγική λεπτομέρεια μας συγκλόνισε, ξεχνώντας ότι τα μαχαιρώματα και οι ληστείες είναι μέρος της καθημερινότητας μας πια.
Τα προσπερνάμε διαβάζοντάς τα και ακουγοντάς τα, σαν να έχουμε συνηθίσει το πρόσωπο του τέρατος. Σαν να μη μας τρομάζει πια. Να έχουμε εθιστεί στο αποκρουστικό του πρόσωπο.
Αυτή την τραγική λεπτομέρεια, εκμεταλλεύθηκαν οι πολιτικοί για να ξεδιπλώσουν τα σενάρια της μετάθεσης ευθυνών. Σπέκουλα σε ότι μπορεί να χτυπήσει το θυμικό των πολιτών.
Πολιτική αλητεία το λέω αυτό.
' Ανοιξε τον χορό ο κ.Μιχελάκης, ο οποίος αφού εξέφρασε την λύπη του και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, ξέχασε, ότι το δικό του κόμμα κυβέρνησε αυτή την χώρα και μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες.
Γιατί εκεί μάλλον έχει μείνει ο κ.Μιχελάκης.
Την εποχή που πήραν την “σκούπα” και έκρυψαν κάτω από το χαλί τα “σκουπίδια”, για να μην τους χαλάσoυν το prestige.
Μόνο που μετά την φιέστα, τα “σκουπίδια” βγήκαν από το χαλί, έγιναν περισσότερα και εξαπλώθηκαν, αλλά για έναν παράξενο λόγο που μόνο οι πολιτικοί ξέρουν, γίνονται ταυτόχρονα και αόρατα γι΄αυτούς.
Τραγικός ακόμη περισσότερο ο αρμόδιος υπουργός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ.Παπουτσής, για τα αόριστα και εν είδει χρησμών που μας είπε : 
Απαιτείται η συνεργασία του συνόλου της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά με πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την προστασία και την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας” aφηνοντάς μας να ψάχνουμε, εάν ακόμη ανήκει στο “σύνολο της πολιτείας” ή εάν αφήνει ως παρακαταθήκη και παραίνεση στον διαδοχό του, το ότι :“πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες”.
Παράνοια;
΄Οχι γιατί είπε κι άλλο: “Η εγκληματικότητα στο κέντρο δείχνει τον τελευταίο καιρό να μειώνεται”
Δείχνει! Δεν είναι σίγουρος.
Λογικό. Γιατί έτσι δείχνει μέσα από τα υπουργικά ή τα βουλευτικά αυτοκίνητα που δεν έχουν και λόγο να περάσουν από όλες αυτές τις λεγόμενες υποβαθμισμένες περιοχές για να πάνε σπίτια τους τους αξιωματούχους. Δείχνει! Γιατί ανεβαίνουν, κατεβαίνουν από τα αυτοκίνητα κι όπου πάνε κι όπου σταθούν, είναι ανάμεσα σε κουστωδίες που τους φυλάνε, αυξημένες μάλιστα τελευταία λόγω του φόβου των γιαουρτιών.
' Iσως επειδή δεν είναι και πολύ σίγουρος ο κ.Παπουτσής, θα έπρεπε να περπατήσει με ένα κινητό στο χέρι, με μια κάμερα, χωρίς κουστωδία και χωρίς το υπουργικό αυτοκίνητο.
' Ισως γνωρίσει την καθημερινότητα που μας τρομάζει πια! Ή μάλλον μας τρόμαζε. Τώρα μας απειλεί.
Και να πάρει μαζί του και όλους τους υπόλοιπους από το χρυσό και αποστειρωμένο κλουβί που έχουν κλειστεί.
Και ίσως τότε δουν το πρόσωπο του τέρατος και φοβηθούν.Γιατί:
"Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει"
Κι εμείς φοβόμαστε...
Το πρόσωπο του Τέρατος να μην συνηθίσουμε
Την υποταγή και τον εθισμό στο Τέρας
Την αφομοίωση και την ανοχή στο Τέρας
Το να πάψει να μας τρομάζει το Τέρας
Το να μοιάσουμε στο Τέρας... 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου