Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Δρόμοι αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού


Eίναι γνωστή η προσπάθεια που γίνεται εδώ και καιρό για την δημιουργία Εθελοντικού-Κοινωνικού Ιατρείου, από ομάδα γιατρών και πολιτών, με πρωτοβουλία του γιατρού κ. Γ.Τριάντου. Μια ανάσα ελπίδας, σε ότι βιώνουμε γύρω μας και είναι αυτά που πρέπει να μας ανησυχούν. Την εγκατάλειψη των αναπήρων, των γερόντων και των μειονεκτούντων από το συρρικνούμενο έως εξαφανισμένο κοινωνικό κράτος, τη μαζική εξάπλωση επαιτών, ρακοσυλλεκτών και αστέγων, τις όλο και αυξανόμενες λίστες των συσσιτίων και εδώ πια στη Ρόδο. Είναι αυτά που πρέπει να αξιολογήσουμε και να αποφασίσουμε να πορευτούμε στο εξής φτωχοί, αλλά με αξιοπρέπεια, με αυτοσεβασμό, με οργάνωση κοινωνίας, με ρυθμό ζωής.
Στο κάλεσμα των εθελοντών γιατρών, ανταποκρίθηκε ο επιχειρηματίας κ.Γιάννης Σπανός. ' Ετσι το Εθελοντικό-Κοινωνικό Ιατρείου έχει την πρώτη του χορηγία, η οποία συνοδεύτηκε με μια επιστολή του κ.Σπανού, της οποίας μια φράση  :"  Εμείς που κερδίσαμε την αγάπη και τη στήριξη των ανθρώπων του τόπου μας θεωρούμε ιερή υποχρέωση να στηρίξουμε, οικονομικά και ηθικά αυτήν τη βαθιά ανθρώπινη πρωτοβουλία ...”,  θα πρέπει να αποτελέσει αφορμή για προβληματισμό, όλων των επιχειρηματιών του νησιού, απέναντι σ' αυτούς που δοκιμάζονται περισσότερο. Αφορμή για προσφορά των λιγότερο πληττόμενων από τον Αρμαγεδώνα που σαρώνει ζωές.
Θα περιμένουμε πολύ σύντομα, να δούμε να γίνεται πράξη και η διαβεβαίωση της δημοτικής αρχής, ότι : “ θα είναι πάντα αρωγός στις συντονισμένες δράσεις των εθελοντών”, μια διαβεβαίωση που έδωσε ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς στην εκδήλωση “Δρόμοι Εθελοντισμού” την οποία το εθελοντικό τμήμα του Δήμου οργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι εθελοντές , έχουν στείλει από τις 21.9.2011, αίτηση στο Δήμο, παραχώρησης χώρου ( υπάρχει πρόταση συγκεκριμένου οικήματος),  για τη στέγαση του Εθελοντικού Ιατρείου , παρακαλώντας και ελπίζοντας “ Στην τελική και γρήγορη έγκριση της παραχώρησης του χώρου εκ μέρους του Δήμου, ώστε το συντομότερο δυνατόν να αρχίσει η οργάνωση και η λειτουργία του Ιατρείου”. 
Με δεδομένη την αποσάθρωση του του κοινωνικού οικοδομήματος, εξαιτίας της περικοπής πόρων και της κλιμακούμενης κόπωσης και αδράνειας των κρατικών μηχανισμών, με δεδομένη την οικονομική αδυναμία του Δήμου , με δεδομένο ότι οι τοπικές αρχές θα πρέπει να κάνουν την διαφορά, βλέποντας ανθρώπους και όχι αριθμούς όπως κάνει το κεντρικό κράτος, τέτοιες πρωτοβουλίες και κινήσεις θα έπρεπε να έχουν αγκαλιαστεί ΧΘΕΣ, υπερβαίνοντας εαυτούς και τυχόν γραφειοκρατίες. 
Είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν για τους συμπολίτες τους που δοκιμάζονται.

" Η Δημοκρατική της Ρόδου" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου