Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Προσεχώς ελάφι στα κάρβουνα;

Διαβάζω δημοσιεύματα για  αύξηση των ανθρώπων που επιδίδονται στο «σπορ» κυνηγιού ελαφιών, ταυτόχρονα και με την αύξηση των ελαφιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από έρευνα της  Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου.


Από την άλλη μαθαίνουμε για την έλλειψη θηροφυλάκων.  
Αλήθεια χρειαζόμαστε αστυνόμευση για να προστατευθεί ο  ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ πληθυσμός dama-dama που ζει στο νησί;  
Αδυνατώ να πιστέψω ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι Ροδίτες, που μεγάλωσαν με  το ελάφι να συμβολίζει το νησί τους  και να ταυτίζεται με την πολιτιστική του ταυτότητα.  
Αδυνατώ να πιστέψω ότι με δεδομένη αυτή την κατάσταση και της αύξησης των ελαφιών και της αύξησης των κουφιοκεφαλάκηδων , οι αρμόδιοι, αφήνουν  ένα πολιτιστικό , περιβαλλοντικό και τουριστικό  κεφάλαιο του τόπου στην τύχη του.
Κατά τα λοιπά, μη ξεχάσετε κύριοι αρμόδιοι, να μας ξαναματαπείτε περί εναλλακτικού τουρισμού και άλλα τέτοια σχέδια επί χάρτου.
Κι επειδή ο «ιατρικός» δεν βλέπω να έχει… μέλλον επί αυτοκρατορίας ΔΝΤ, μήπως να ψάχνατε κάτι πιο εύκολο,  που είναι μπροστά στα πόδια σας και γύρο σας;
Λέγεται φύση και περιβάλλον της Ρόδου. Μέσα εκεί ζει αυτό το πανέμορφο ζώο και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ πληθυσμός επαναλαμβάνω.
Εκτός εάν  σας/μας αρκεί να πουλιέται αποτυπωμένο πάνω σε σουβενίρ των τουριστικών καταστημάτων και προσεχώς έτσι όπως πάει, να δούμε και στο μενού ταβέρνας «ελάφι στα κάρβουνα» , σαν αυτό που δημόσιος λειτουργός, γεύτηκε με την παρέα του στη Νότια Ρόδο κατά τα δημοσιεύματα…
Οι φωτογραφίες είναι του Μ.Σαρρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου