Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Γυμνοί βασιλιάδες και άλλοι μύθοι



Η πολιτική είναι πρόβλεψη. 
Η πολιτική είναι προτεραιότητες και σωστή διαχείριση πόρων, επιδοτήσεων, χρηματοδοτήσεων, ανάλογα με αυτές.
Οι δε πολιτικοί, οι βουλευτές του τόπου, είναι στην κεντρική πολιτική σκηνή για να προωθούν και να βρίσκουν ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα του τόπου τους και των πολιτών . 
βρίσκονται σε στενή επαφή και συνεννόηση με τους αυτοδιοικητικούς άρχοντες, για το πώς από κοινού θα ενεργήσουν για προβλήματα που έχουν ανακύψει , πως θα αποτρέψουν τυχόν μελλοντικά, να σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα. 
'Ολοι μαζί, όχι ο καθένας χωριστά, για να’ χουμε να διαβάζουμε δελτία τύπου «κατόπιν ενεργειών μου» και χωρίς μικροπολιτική «χρυσόσκονη» εσωκομματικών ισορροπιών κόμματος και χρισματούχων από το κόμμα αυτοδιοικητικών. 
Δεν είναι στη Βουλή  για να νομοθετούν και να εφαρμόζουν πολιτικές που πολλές φορές είναι εις βάρος του τόπου τους  χωρίς «κιχ» ή προηγουμένως αφού βγουν καμιά βδομάδα στ’ αντάρτικο και κυρίως, δεν είναι εκεί, για να σηκώνουν χεράκια και να λένε «Ναι σε όλα»...
Η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού που όταν δεν μας « κάτσει» αρχίζουμε τις επιστολές, τις συναντήσεις , τις νουθεσίες  και ω! του θαύματος θυμόμαστε εξοργισμένοι το κράτος των Αθηνών που πολύ μας έχει αδικήσει. 
Τα έργα υποδομής ήταν πάντα εδώ και περίμεναν ποιος από τους χρόνια ολόκληρα διαχειριστές της εξουσίας θα τα θυμηθεί. 
Ποιος θα έθετε προτεραιότητες. 
Ποιος θα υλοποιούσε όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά σε εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Ποιος θα διεκδικούσε, θα απαιτούσε από το κεντρικό κράτος το μερίδιο που ανήκει στην Ρόδο. Φοβάμαι, πως είναι πολύ αργά για «ιερές» αγανακτήσεις. 
‘ Οχι μόνον γιατί η λαίλαπα του μνημονίου έχει αποκαλύψει τους «γυμνούς βασιλιάδες», αλλά γιατί οι πολίτες έχουν αρχίσει και ξυπνούν. Βιαίως μεν, αλλά ξυπνούν . 
Και μπορεί ο Απόλλωνας με το « ο τρώσας ιάσεται» να έπεισε τον Τήλεφο πως τη γιατρειά του θα τη βρει από τον Aχιλλέα ο οποίος τον είχε τραυματίσει, αλλά φαίνεται πως οι σύγχρονοι Τήλεφοι δεν καταπίνουν άλλους μύθους.

Δημοκρατική της Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου