Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Eσείς καταδικάζετε την βία;

Δεν σας έχουν πει κ.Καρχιμάκη και αγαπητοί κύριοι βουλευτές -που βγήκατε σε ότι ΜΜΕ υπάρχει για να διαμαρτυρηθείτε για την βία που βιώνετε-, ότι η βία έχει πολλά πρόσωπα; 
Δεν σας είδα να δείχνετε την ίδια έφεση, να κατακλύσετε τα μέσα ενημέρωσης και να καταγγείλετε και την άλλου είδους βία...
Εμείς έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στη βία. Kαταδικάζουμε την βία από όπου κι αν προέρχεται. ΕΣΕΙΣ;;; 
Γιατί :
Βία είναι οι πένητες, οι ανέστιοι, οι άστεγοι των μητροπόλεων που εκλιπαρούν για ένα άγγιγμα αγάπης, ένα πιάτο φαγητό, ένα ζεστό ρούχο.
Βία είναι τα δελτία ειδήσεων των ΜΜΕ-χειραγωγών που συστηματικά τρομοκρατούν, μέσα από καταστροφολογίες, θέτοντας το ότι ζει και κινείται, σε μια συνεχή πολεμική ζώνη, ενός ακήρυκτου πολέμου από έναν αόρατο εσωτερικό ή εξωτερικό -ανάλογα τις συνθήκες- εχθρό.
Βία είναι οι ανά τον πλανήτη στρατιωτικές επεμβάσεις των ισχυρών, βαφτίζοντας λαούς και θρησκείες σαν τρομοκράτες και με πρόσχημα την παγκόσμια ασφάλειαμακελεύουν χιλιάδες ανθρώπων και καταληστεύουν τις πλουτοπαραγωγικές τους πηγές.
Βία είναι οι χιλιάδες των νέων που σέρνουν τα κορμιά τους λιωμένα από τη πρέζα και που η ίδια η πόλη προσπαθεί να τους εξοβελίσει από τη βιτρίνατης πετώντας τους σε φυλακές και ψυχιατρεία, αντί να τους βοηθήσει.
Βία είναι η εκμετάλλευση των ανθρώπων σαν φτηνού εργατικού δυναμικού με μισθούς πείνας, χωρίς καμία ασφάλιση και ιατρική περίθαλψη.
Βία είναι τα άδεια από ελπίδα μάτια και από φαγητό στομάχια, εκατομμυρίων παιδιών στον τρίτο” κόσμο, η πείνα και η δίψα που σκοτώνουν κάθε ένα λεπτό πενήντα χιλιάδες από αυτά.
Βία είναι να μην μπορείς να σπουδάσεις το παιδί σου , γιατί δεν έχεις χρήματα.
Bία είναι να κλείνεις σχολεία.
Βία είναι να παρακαλάς να μην αρρωστήσει κανένα αγαπημένο σου πρόσωπο, εάν μένεις σε νησί ή σε κανένα ξεχασμένο χωριουδάκι της στεριάς.
Βία είναι ο τουλάχιστον ένας άνεργος σε κάθε σπίτι.
Βία είναι να παίρνεις σύνταξη 400 ευρώ και να σου ζητούν να βάλεις “πλάτη”.
Βία είναι να βλέπεις τους γέροντες γονείς σου, στις αναξιοπρεπείς ουρές του ΙΚΑ.
Βία είναι να βλέπεις το γείτονα σου να ψάχνει στα σκουπίδια για να φάει.
Βία είναι να σου χρεώνουν την αποτυχία μια πολιτικής που εσύ ποτέ δεν επέλεξες (αφού δεν σε ρώτησαν).
Βία είναι να σε πετάνε στον δρόμο, γιατί ο μισθός σου είναι -μετά από 3 πτυχία- πάνω από 500 ευρώ.
Βία είναι το κάψιμο των δασών και η καταπάτηση τους .
Βία είναι οι “τακτοποιήσεις” και “περαιώσεις”.
Βία είναι η λεκτική βία που πηγάζει μέσα από τα έδρανα του κοινοβουλίου.
Βία είναι η απαξίωση του κοινοβουλίου από εσάς, όταν σε μια συζήτηση που θα αλλάξει ακόμη χειρότερα τη ζωή των πολιτών, με το ζόρι και ανόρεχτα παρευρίσκεσθε από τους 300, μόνο 15.
Βία είναι να σου λένε ότι είσαι “κοπρίτης “.
Βία είναι τα ΜΑΤ της περασμένης εβδομάδας.
Bία είναι να ξεπουλάνε την χώρα σου κι εσύ να πρέπει να πιστέψεις πως είναι για το καλό σου.
Βία είναι η δολοφονία της ελπίδας και του μέλλοντος των παιδιών μας.

Υ.Γ. Αν δεν φτάνουν αυτά και άλλα τόσα, σας παραπέμπω στην λεκτική βία του πρωθυπουργού: “ “Αν δεν λάβουμε μέτρα για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες” (Ιούνιος 2010) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου