Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Βγήκαν τα τσεκούρια;



Η κρίση, εκτός από δυσάρεστες μειώσεις, έχει και επώδυνες αυξήσεις.
Αυξάνονται οι περιπτώσεις πολιτών που ξεπερνούν τα όριά τους. Δεν ξέρω εάν η περίπτωση του ανθρώπου που εισέβαλε με τσεκούρι στη  εφορία Ρόδου, αφορά άνθρωπο με ψυχιατρικά προβλήματα. Εκείνο που ξέρω είναι, ότι δεν θέλει και πολύ να χάσεις το μυαλό σου και τον έλεγχο , όταν στο εξής όλες μας οι δυνάμεις θα αναλώνονται στην προσπάθεια  να αγοράσουμε μια μέρα ησυχίας, να παρατείνουμε τη ζωή  μας μια μέρα ακόμη, χωρίς να ξέρουμε τι ξημερώνει η επόμενη.
Η κατάσταση γίνεται αβίωτη, ακόμη ενδεχομένως και για πολλούς από εκείνους που είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν σωρηδόν τους φόρους προκειμένου να αφεθούν ήσυχοι.
Το κυνηγητό γίνεται διαρκές και ανελέητο, οι εκφοβισμοί και η βία στην ημερήσια διάταξη.
Ζούμε σε μια κοινωνία που διατέμνεται καθέτως από υψηλές δόσεις υστερίας.
Και επιμένω για μια ακόμη φορά, ότι η βία έχει πολλά πρόσωπα. Κάθε μέρα οι τηλεοράσεις μας είναι γεμάτες βία, όχι μόνο από το αστυνομικό δελτίο που περιγράφει την εγκληματικότητα στην οποία έχουμε αφεθεί ανίσχυροι, ή την λεκτική που εκστομίζεται από παντού ή τη βία των εκφοβισμών, αλλά αυτή της φτώχειας που αγγίζει και φέρνει σε απόγνωση κάθε μέρα όλο και περισσότερους. Μια βία που πλέον έχει εισβάλλει επικίνδυνα στην καθημερινότητά μας, με άγνωστες επιπτώσεις στον ψυχισμό μας.
Έναν ψυχισμό που έχει αλλάξει, που ενοχλούν τους πάντες τα πάντα και που οι πάντες εκδηλώνουν την αδυναμία, το φόβο, την απόγνωση, με έντονη οργή και εκνευρισμό, με τρόπους που μπορεί να φτάσει και σε ακραίες περιπτώσεις όπως προχθές στην εφορία ή στην αυτοκτονία.
Η αποδοχή όλων αυτών των βίαιων μέτρων και καταστάσεων που  από μια φοβισμένη κοινωνία κρατά τους πολίτες ομήρους ενός πανικού , δύσκολα αντιμετωπίζεται.
Το καπάκι πλησιάζει στο σημείο εκτίναξης και μετά δεν θα έχει γυρισμό. Έχει συσσωρευθεί η «πυρηνική» ύλη και απέχουμε ελάχιστα από το σημείο σχάσης. Πυκνώνουν τα σημάδια της απόλυτης απορρύθμισης της κοινωνίας. Έχουν χαλαρώσει επικίνδυνα οι δεσμοί που κάποτε συγκροτούσαν και συγκρατούσαν.
Σήμερα ένα τσεκούρι στην εφορία.
Αύριο θα βγούμε με τσεκούρια στους δρόμους;

Υ.Γ. Το χθεσινό δημοσίευμα του «΄Εθνους» έρχεται να κάνει το ερώτημα να ζητά άμεση απάντηση: «Του έδεσαν τα χέρια και τον σκότωσαν με απανωτά χτυπήματα σιδηρογροθιάς στο κεφάλι, για να του αρπάξουν τα κέρματα που είχε συγκεντρώσει επαιτώντας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Τόσο οι δράστες όσο και το 65χρονο θύμα του εγκλήματος, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην περιοχή της Τούμπας και εξιχνιάστηκε χθες από την Ασφάλεια, ήταν άστεγοι επαίτες

Η Δημοκρατική της Ρόδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου