Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Δυσφημιστικές πινακίδες




Σ'  αυτό το δύσκολο τουριστικά καλοκαίρι, που πολλές φορές το κάνουμε από μόνοι μας ακόμη δυσκολότερο, η Ελλάδα θα έπρεπε (κανονικά) να βάλει τα δυνατά της και να δείξει τον καλύτερο εαυτό της. Σε τομείς, τουλάχιστον, στους οποίους δεν απαιτείται να έχεις γεμάτα ταμεία, αλλά απλώς κοινή λογική. Ετσι, θα μπορούσαμε να είμαστε οι «συμπαθείς» νεόπτωχοι, που δικαιώνουμε τη φήμη περί ποιότητας φιλοξενίας ή απλούστερα, η κοινωνία εκείνη που αντιλαμβάνεται τον πλούτο που έχει να διαχειριστεί.

Και πλούτος είναι το «μυθικό» τοπίο της Ελλάδας.
Σκέφτομαι τα γεμάτα τουρίστες πούλμαν ξεκινούν από το αεροδρόμιο με προορισμό διάφορα μέρη του νησιού και αναλογίζομαι τη δεινή θέση των  ξεναγών που αναγκάζονται να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.  
Μέσα σ' όλα και για ποιο λόγο, οι διαδρομές σε όλο το μήκος και πλάτος του νησιού ,είναι γεμάτες από τις άθλιες, διαφημιστικές πινακίδες καρφωμένες παντού!
Κακότεχνες, μικρές ή γιγαντιαίες και με ότι του φανεί του κάθε Λωλοστεφανή , ακαλαίσθητες, ακόμη και ανορθόγραφες.
 Ανήκω σ' εκείνους που ενθουσιάζονται με το προγράμματα αποκαθήλωσης των πινακίδων, την μεγάλη πληγή και το βιασμό του τοπίου , τον οπτικό και αισθητικό μας εκβαρβαρισμό .

Πρακτικές που δείχνουν, ότι όχι μόνο είμαστε μια κοινωνία που δεν αντιλαμβάνεται την υπεραξία που ο σεβασμός του περιβάλλοντος δημιουργεί ως τουριστικό προϊόν , αλλά είμαστε ακόμη σε ένα πρωτόγονο επίπεδο συνύπαρξης με το φυσικό.


Με τον ενθουσιασμό θα μείνουμε προφανώς, για ένα πρόγραμμα που δεν φαίνεται να εφαρμόζεται, εάν κρίνουμε ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της «δ», κατέληξε στο αρχείο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου η προκαταρκτική δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως ποινικά κολάσιμων πράξεων από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αφαίρεση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στο οδικό δίκτυο και για την επιβολή κυρώσεων στους παρανομούντες.


Η Δημοκρατική της Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου