Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

"Προεδρευομένη Δημοκρατία Επίβλεψης Έμπειρων Τεχνοκρατών"

Tην ώρα που η αξιοπρέπεια ενός λαού έχει κρεμαστεί στα μανταλάκια από τον ξένο τύπο, ο οποίος πουλά και αγοράζει την χώρα κατά το δοκούν, την ώρα που μόλις χθες η Wall Street Journal σε δημοσιευμά της με τίτλο "Μήπως θέλετε να αγοράσετε ένα κομμάτι από ελληνικό νησί;" και με φαρδιά πλατειά μια φωτογραφία της Ρόδου, την ίδια ώρα διαβάζουμε στην "Καθημερινή" και σε άρθρο του κ.Παπαχελά με τίτλο "Το κράτος μας και οι ξένοι" την έκπληξή του για την δήθεν "πατριωτική βαβούρα  επειδή οι "ξένοι" απαιτούν να έχουν δικούς τους τεχνοκράτες στις εφορίες, στον οργανισμό που θα αναλάβει τις αποκρατικοποιήσεις ή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους".
Και αναρωτιέται " Μήπως είναι τόσο τέλειες οι εφορίες μας και τόσο υποδειγματικοί οι εφοριακοί μας και δεν το έχουμε καταλάβει;".
Μας εξηγεί βέβαια: " Η Ελλάδα βουλιάζει, γιατί οι πολιτικοί της διέλυσαν το κράτος έτσι ώστε να μπορούν να κυβερνούν εκείνοι ανεξέλεγκτα, και με το αζημίωτο, μαζί με συνδικαλιστές, κομματικούς και διαπλεκόμενους επιχειρηματίες. Τους βόλευε να μη δουλεύουν οι εφορίες γιατί έτσι μπορούσαν να σβήνουν πρόστιμα, να διατάσσουν επανελέγχους και να έχουν αγαστή συνεργασία με το βαθύ κομματικό-συνδικαλιστικό κράτος. Η ανοργανωσιά και η έλλειψη επαγγελματισμού κάλυπτε την ανομία και τη λοβιτούρα."
Και αναρωτιέται πάλι : "Τι και ποιους ακριβώς απειλεί, λοιπόν, η έλευση ξένων τεχνοκρατών για να βοηθήσουν ή και να στελεχώσουν αυτές τις κρατικές υπηρεσίες; Ποια μικρά και μεγάλα συμφέροντα κόπτονται τόσο πολύ για την εθνική κυριαρχία; Μήπως θέλουν απλώς να κάνουν τη δουλειά τους και στο μέλλον με τον ίδιο ακριβώς τρόπο;"
Για να καταλήξει στο συμπέρασμα : "Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στο παρελθόν μας που δείχνουν πόσο εθνικά αναγκαία ήταν η βοήθεια των ξένων. Από τους ξένους στρατιωτικούς συμβούλους, που μετέτρεπαν τη γενναιότητα σε πειθαρχία και επαγγελματισμό σε κρίσιμες στιγμές που η πατρίδα μας μεγάλωνε έως την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 όπου οι ξένοι μάς οργάνωσαν, κάναμε ένα θαύμα και βγάλαμε τον καλύτερό μας εαυτό.
Ας μη φοβόμαστε, λοιπόν. Ας δούμε τη γύμνια του κράτους μας κατάματα και ας πάρουμε όποια βοήθεια μπορεί να μας δώσει οιοσδήποτε για να γίνουμε ένα σοβαρό κράτος. Ακόμη και σήμερα τα πράγματα βελτιώνονται με μάχες και κόπο σε σημαντικούς τομείς του κράτους. Τα μικροσυμφέροντα, η διαπλοκή, οι συνδικαλιστές, οι κομματικοί δίνουν όμως μάχες οπισθοφυλακής γιατί θέλουν τη μιζέρια και την ανοργανωσιά προκειμένου να συνεχίσουν να επιβιώνουν και να βασιλεύουν. Είναι προφανές ότι προτιμούν να είναι αφεντικά και μικρονταβατζήδες σε μια εξαθλιωμένη και φτωχή Ελλάδα της δραχμής, παρά επαγγελματίες δημόσιοι υπάλληλοι με κανόνες και υψηλά στάνταρντς υπό την επίβλεψη έμπειρων τεχνοκρατών."
Na ρωτήσω τώρα εγώ η ηλίθια πολίτης. Τι ακριβώς τους θέλουμε τους πολιτικούς; Για ποιό λόγο βρίσκονται εκεί που βρίσκονται κι εμείς ψηφίζουμε; Γιατί δεν το τελειώνουμε το θέμα για να ξέρουμε τι ακριβώς κάνουμε; Να ξέρουμε ότι έχουμε "Προεδρευομένη Δημοκρατία επίβλεψης έμπειρων τεχνοκρατών". Το κοινοβουλευτική να το καταργήσουμε.
' Ινα πληρωθεί και το συμπέρασμα του κ. Παπαχελά για να να μη... λαϊκίζουμε πατριωτικά: "Ας αφήσουν, λοιπόν, τα παραμύθια περί απώλειας κυριαρχίας οι πλασιέ του δήθεν πατριωτικού λαϊκισμού και ας κοιτάξουμε να φτιάξουμε ένα κράτος και μια χώρα που δεν θα ζητιανεύει κάθε τόσο για δανεικά, δεν θα ντρέπεται για την κατάντια της και θα μπορεί να συγκριθεί στα ίσια με την υπόλοιπη Ε.Ε."
Και άντε τα περί εθνικής κυριαρχίας. Τα περί αξιοπρέπειας ;;; Και άντε να μας οργανώσουν γιατί κατά τον κ.Παπαχελά είναι εθνικά αναγκαία η βοήθεια των ξένων (με τον τρόπο που περιγράφει και διαχρονικά...). Πριν από αυτό κ.Παπαχελά θα δηλώσει ανεπάρκεια, αδυναμία -ή όποιος αλλιώς θέλετε πείτε- το το πολιτικό προσωπικό; Για να μην νομίζουμε κι αυτοί κι εμείς, ότι μας κυβερνάνε και οι αποφάσεις είναι δικές τους κατά πως λέει ο κ.Πεταλωτής...
 Μάλλον δεν πάμε καλά...Καθόλου καλά...Τόσο που μερικές φορές γίνεται επικίνδυνο.
 "Η Δημοκρατική της Ρόδου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου