Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ, το Βυζάντιο και οι κατσαρίδες

Αν κάτι πρέπει να αναγνωρίσουμε στο ΠΑΣΟΚ, είναι η ικανότητά του να καταστέλει εσωτερικές "επαναστάσεις" αν δεν τις δημιουργεί προς ίδιον όφελος.
Mια ικανότητα πολιτικής αυτοσυντήρησης και πολιτικής επιβίωσης που δεν έχει κανένα άλλο κόμμα...
Μια ικανότητα που μπροστά της ωχριά το Βυζάντιο σε μηχανοραφία,συνομωσία και ίντριγκα.
 Χθες, μετά τις παραιτήσεις των Φλωρίδη και Νασιώκα και μπροστά στον κίνδυνο τσουνάμι, βγήκε ο εκπληκτικός μηχανισμός του μπροστά και άρχισε να πετά λέξεις όπως "αποστασία", " Ιουλιανά" , "'65" ,"ανατροπή", "εφιάλτης", "ρίψασπις" ( και όχι ριψασπίς κ.Σηφουνάκη, δεν ακούσατε καλά που τονίζετε,όταν σας είπαν την λέξη που πρέπει να παπαγαλίσετε...), ειρωνείες για τον "Μπένι" γιατί αυτός ήταν πίσω απ' όλα ( ξέρετε...αυτόν που χειροκροτούν τώρα...) και ουκ έστιν αριθμός συνομωσιολογιών.
'Αρχισαν οι φωνές για σύγκλιση της Κ.Ο., διαρροές για παραιτήσεις, επιστολές, υπογραφές, αμφισβήτηση ηγεσίας...
΄Ακουσε τις φωνές ο πρωθυπουργός στο Καστρί που αμέριμνος έκανε πρόβες για το παιχνίδι “μουσικές καρέκλες”- ανασχηματισμός και έτρεξε.
Και ω! του θαύματος!
Μέχρι να φτάσει από το Καστρί στην αίθουσα της Κ.Ο. ,είχε επέλθει η κάθαρσις από τον από μηχανής θεό του ΠΑΣΟΚ.
Κοινώς η συσπείρωση που ήταν και η επιδίωξη.
'Ορθιοι και με παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό οι βουλευτές που όλο το πρωί έπνεαν μένεα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.
Τους άκουγες όλο το πρωί και έλεγες πως δεν θα προλάβει να βρει Κ.Ο. ο αρχηγός. Είχες την εντύπωση ότι δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ πλέον.
΄Εχει ήδη εξαερωθεί.Έχει περάσει στην ιστορία.
Το ΠΑΣΟΚ όμως ξέρει να επιβιώνει σαν τις κατσαρίδες.
Το ΠΑΣΟΚ της πολιτικής επιβίωσης της επόμενης ημέρας, κάθε ενός χωριστά και όλου μαζί συνολικά, ήταν εκεί ενωμένο δυνατό και χειροκροτούσε με πάθος.
΄Εκαναν την ψυχοθεραπεία τους και απεχώρησαν πανευτυχείς για να ονειρευτούν την επόμενη ημέρα, ρίχοντας πριν και μια ματιά στην ντουλάπα αν  έχει έρθει από το καθαριστήριο το κουστούμι και το ταγιεράκι ορκομωσίας, που έχει στο βεστιαριό του κάθε βουλευτής που σέβεται τις...φωνές που βάζει για να μπει στο κάδρο.
Η εσωτερική κρίση απέδωσε, ρίχνοντας στον αέρα βεγγαλικές βαρύγδουπες λέξεις. ' Αλλη μια πολιτική σκηνοθεσία έλαβε τέλος.
Η πορεία θα δείξει αν τα πολυπαιγμένα έργα-παιχνίδια κάποτε έχουν κι αυτά ένα τέλος.
Και για να δικαιωθούν οι ερευνητές που έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι μόνο οι κατσαρίδες θα επιβιώσουν πάνω στη γή μετά από μια ολοκληρωτική καταστροφή...
Η Δημοκρατική της Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου