Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

' Εχεις γράμμα...

Το “ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης “ είναι εδώ!! 
Με επιστολή που υπογράφουν“16” βουλευτές. 
' Ενα κείμενο που από ότι μαθαίνουμε έσβηναν και έγραφαν, προκειμένου να φτάσει να είναι τέτοιο που θα έπειθε να υπογράψουν όσο γίνεται περισσότεροι.
Πολλές και οι “προσπάθειες” του πρωθυπουργικού περίγυρου να αποτρέψουν στην αρχή να διαρρεύσει η κίνηση αυτή και στην συνέχεια να “πεισθούν” να μην υπογράψουν βουλευτές.
Χωρίς να εξηγούν τους λόγους που οι ίδιοι πείσθηκαν να υπογράψουν πριν ένα χρόνο το Μνημόνιο, ενδιαφέρον θα ήταν να μας έλεγαν πως εξηγούν τη δική τους συμφωνία και ανοχή στην υλοποίηση μιας πολιτικής που οδηγούσε σε αδιέξοδα, με αποτέλεσμα την επιβολή καινούργιων μέτρων κάθε φορά.
Είχε άραγε, τότε, συγκροτηθεί “ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης” και έδωσαν τη στήριξη τους; Πείστηκαν ή πιέστηκαν;
Επικαλούνται θέμα διαδικασίας. Αυτό είναι από μόνο του ένα θέμα. Οι βουλευτές ενός κόμματος που κυβερνά να φτάνουν στο σημείο δημοσίως με επιστολές να ζητούν τα αυτονόητα δημοκρατικών διαδικασιών.
Αλλά είναι άραγε η διαδικασία για τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου που θα φέρει στη Βουλή η Κυβέρνηση ή το περιεχόμενο του αυτό που θα πρέπει να κριθεί;
“Είναι στοιχειώδης απόδειξη ότι σεβόμαστε τη ψήφο των πολιτών”αναφέρουν. 

Η πολιτική τους τιμή άραγε έχει να κάνει μόνο με την διαδικασία ή με τις καινούργιες οριζόντιες περικοπές μισθών και εισοδημάτων, με απολύσεις, με μισθούς 591,6 ευρώ, με μεγαλύτερη ανεργία, με μεγαλύτερη ύφεση κατόπιν τούτων, με θολό έως απίθανο αναπτυξιακό τοπίο, οδηγούν σε αποδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού της χώρας, στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου, σε διάρρηξη του κοινωνικού ιστού της χώρας;
Η πολιτική τιμή έχει να κάνει μόνο με τη διαδικασία;
Αν οι προτάσεις τους δεν γίνουν αποδεκτές; Αν τελικά έρθει στη Βουλή ως ένα άρθρο το μεσοπρόθεσμο; Αν δεν συγκληθούν τα όργανα; ΄Η έστω συγκληθούν,  θα πεισθούν ότι όλα τα παραπάνω που περιγράφονται ως μέτρα “σωτηρίας” είναι για το καλό των ψηφοφόρων τους; Με δεδομένο, ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε κεραία κατ' εντολήν των δανειστών.
Θα το καταψηφίσουν; Θα ρίξουν την Κυβέρνηση; Θα οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές;
'Η θα το ψηφίσουν ξεχνώντας την ψήφο των πολιτών την οποία κατά τα λοιπά σέβονται;
Συνήθως στην πολιτική το επόμενο βήμα είναι και το πιο δύσκολο!
 

Και έτσι οι “16” έγιναν προς το παρόν “14”, δηλώντας ότι θα ψηφίσουν το μεσομακροπρόθεσμο.Από τώρα προαποφασισμένο. 
Πριν την σύγκλιση οργάνων (αν συγκλιθούν)την οποία επικαλούνται, πριν καν ακούσουν τι λέει. Προκαταβολικά! Παρ' όλα αυτά βλέπουμε φαρδιά πλατιά την υπογραφή στην επιστολή.
“Δεν τίθεται θέμα καταψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος» ανέφερε και η βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη.” Δεν προέβη στην αποστολή της επιστολής για να ρίξει την κυβέρνηση λέει.
“Θέμα καταψήφισης του μεσοπρόθεσμου δεν τίθεται, τουλάχιστον από εμένα. Δεν αμφισβητώ την κυβέρνηση. Στηρίζω όλες τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του πρωθυπουργού. Τις έχω στηρίξει και τις έχω ψηφίσει”, τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Σοφία Γιαννακά, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5.
 

Το “ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης “ είναι εδώ! Ενωμένο δυνατό!
Δεν ξέρω τι θα κάνουν μέχρι την ημέρα της ψήφισης οι υπόλοιποι “14”. 

Εάν ένας ένας θα βγαίνουν να κάνουν ανάλογες δηλώσεις “μετανοίας” και να στηρίζουν το “ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης” που συγκροτηθηκε από τις παραπάνω δύο συναδέλφους τους. 
Εκείνο που ξέρω, είναι, ότι τουλάχιστον οι δύο βουλευτίνες  έκαναν ντόρο, φάνηκαν. Εντάξει τις είδαν οι ψηφοφόροι να...”επαναστατούν”.
Μένει μόνο οι ψηφοφόροι τους να σκεφτούν, αν θα πεισθούν όταν θα τους πουν με θλιμένο ύφος  “ Έχετε δίκιο αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς . Κινδυνεύει η χώρα. Κάνουμε το καλύτερο. ΄Ηταν αναγκαίο, εδώ που έφτασε την χώρα η διακυβέρνηση της Ν.Δ...” 

Να σκεφτούν οι ψηφοφόροι, αν είναι άξιοι και σέβονται την ψήφο τους κάποιοι δειλοί, άβουλοι και μοιραίοι αντάμα...

 
 

1 σχόλιο:

  1. Εδώ είσαι :

    http://tvxs.gr/node/86587

    Πάρτο και κάντο "φυλλάδια" , στείλε το όπου μπορείς , "κρέμασέ το" ψηλά να φαίνεται , δώσε το σε εχθρούς και φίλους και όταν σε παίρνει από κάτω ρίχνε του καμιά ματιά.

    Oden

    ΑπάντησηΔιαγραφή