Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Κανείς μόνος του!

΄Εκκληση αγάπης και προσφοράς:
"Οι Εθελοντές Ρόδου, συγκεντρώνουν τρόφιμα για οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.
Ζητήσαμε από καθηγητές και δασκάλους να μας υποδείξουν οικογένειες μαθητών που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.
Διαλέξαμε αυτόν τον τρόπο γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ντρέπονται να γραφούν στις λίστες του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας ή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Έτσι, όποιος πιστεύει, ότι μπορεί να μοιραστεί  αυτά τα Χριστούγεννα κάποια τρόφιμα από αυτά που θα αγοράσει αυτές τις ημέρες για το γιορτινό τραπέζι, με κάποιους ανθρώπους που πιθανόν δεν θα γνωρίσει ποτέ, αλλά που θα τους δώσει την χαρά ,ότι κάποιος τους σκέφτηκε, τότε ας φέρει μακαρόνια, όσπρια, ζάχαρη, γάλα (κονσέρβα), καφέ και γενικά ξηρά τροφή στην αποθήκη μας.
Επίσης εάν υπάρχουν:
ΡΟΥΧΑ
για νεογέννητα, και για αγοράκια 11 και 14 μηνών 7 και 9 ετών καθώς και για κορίτσια 7-8-10 ετών
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
για αγόρια νούμερο 23-24, 34-35-36 και για κοριτσάκι 10 ετών 38-39 νούμερο
Χρειαζόμαστε ακόμη, πάνες extra large, σεντόνια και πετσέτες για νεαρό 20 ετών, που δυστυχώς είναι σχεδόν κατάκοιτος.
( Παρακαλούμε, τα ρούχα ή παπούτσια να είναι σε καλή κατάσταση και καθαρά.)
Αν είναι δυνατόν μέχρι 17 Δεκεμβρίου για να μπορέσουμε να τα ταξινομήσουμε και να τα μοιράσουμε.
Μακάρι η προσπάθεια να πετύχει και να συνεχιστεί .Έτσι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε πιο πολλούς συνανθρώπους μας και όχι μόνο για τα Χριστούγεννα ! "
Η διεύθυνση της αποθήκης  είναι :Χρ.Τσιγάντε 3 ( δεξιά στην ΕΚΟ) και το τηλέφωνο 22410 34944, όπου ακούραστοι οι εθελοντές μας περιμένουν, γι' αυτή την προσφορά αγάπης. Επίσης μας προτρέπουν να προτιμήσουμε ελληνικά προϊόντα, μη ξεχνώντας και την γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Ελληνικά προϊόντα λοιπόν να στηρίξουμε και την οικονομία μας.Εύκολα θα τα αναγνωρίσουμε. Είναι όσα ξεκινούν με το bar code 520.
Ας ανταποκριθούμε σ' αυτή την έκκληση αγάπης. Το δικό μας στοίχημα γι' αυτές τις γιορτές και για την χρονιά που έρχεται είναι : " Kανείς μόνος του στην κρίση"

ΣΗΜ: Ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση του κ.Μαρτίνου Κανελλάκη, σχετική με το θέμα:
 «Δυστυχώς όσο μπαίνουμε πιο βαθιά μέσα στην κοινωνία διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΙΣ ανθρώπων οι οποίοι έχουν μεγάλη ανάγκη. Τα περιστατικά αυτά μας τα έχουν αναφέρει καθηγητές, οι οποίοι γνωρίζουν από πολύ κοντά το πρόβλημα των μαθητών τους. Οι οικογένειες αυτές δεν είναι γραμμένες ούτε στο κοινωνικό παντοπωλείο ούτε στον Δημοτικό οργανισμό Πρόνοιας και είναι άγνωστες στις ομάδες που ασχολούνται με τον εθελοντισμό. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει όλοι οι φορείς να εξετάσουν και να βρούν μια λύση. Η περιχαράκωση που βλέπω να γίνεται τελευταία σε πολλούς συλλόγους που συγκεντρώνουν τρόφιμα, ώστε να έχουν την αποκλειστικότητα , μου προκαλεί απίστευτη αηδία και λυπάμαι που ζω στον ίδιο τόπο με αυτούς. Τα πεινασμένα στομάχια δεν έχουν ούτε χρώμα, ούτε ονόματα ούτε θρησκεία ειναι απλώς ΑΔΕΙΑ ! που ασχολούνται με τον εθελοντισμό. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει όλοι οι φορείς να εξετάσουν και να βρουν μια λύση. Η περιχαράκωση που βλέπω να γίνεται τελευταία σε πολλούς συλλόγους που συγκεντρώνουν τρόφιμα, ώστε να έχουν την αποκλειστικότητα , μου προκαλεί απίστευτη αηδία και λυπάμαι που ζω στον ίδιο τόπο με αυτούς. Τα πεινασμένα στομάχια δεν έχουν ούτε χρώμα, ούτε ονόματα ούτε θρησκεία είναι απλώς ΑΔΕΙΑ ! »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου