Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Η βιτρίνα


Με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, και δια στόματος κ. Καμίνη «θα φωτίσουμε καταστήματα, βιτρίνες που είναι άδειες, ακόμη και καταστήματα που έχουν κλείσει, σε συνεργασία με τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών, και θα υπάρξει και βράβευση».
Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας το έργο.

Τα ένα σενάριο είναι :Μια, όχι μακρινή, εποχή όπου στους δρόμους της πόλης θα στήνονται σκηνικά ευτυχίας, ευημερίας και ανάπτυξης, για τα μάτια των τουριστών που θα επιλέγουν τη φτωχευμένη, δηλαδή φτηνή, Ελλάδα για τις διακοπές τους, και πίσω από αυτά εμείς θα ζούμε μέσα στην εξαθλίωση.
Για τις ημέρες των Χριστουγέννων, θα ντυνόμαστε χαρούμενοι καταναλωτές, θα χαζεύουμε τις βιτρίνες των μαγαζιών γκαλερί ( το λουκέτο θα το κρύβει ένα εικαστικό γκι) κάποιοι άστεγοι θα είναι ντυμένοι Αϊ Βασίληδες και κάποιοι άλλοι ντυμένοι με ακριβά ρούχα, θα είναι το εσωτερικό των καταστημάτων και θα κοιτάνε τα έργα με ένα ποτό στο χέρι, ώστε να είναι ακόμα πιο ρεαλιστική η κατάσταση και να διαφυλαχτεί η γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.
Εχω, θα μου πείτε, μεγάλη φαντασία...  Μπορεί.
Ο δήμος πάλι και οι λοιποί αρμόδιοι έχουν υποχρέωση να βοηθήσουν με πιο ουσιαστικά μέτρα  το εμπόριο που πεθαίνει είτε στην Αθήνα, είτε στις άλλες πόλεις, από το να κουκουλώνουν τα ντοκουμέντα της παρακμής ( καταστήματα με λουκέτα) με αισιόδοξες ζωγραφιές.
Φτάνει τόσα χρόνια με την εικονική πραγματικότητα. Οι εικόνες καλές είναι, αλλά έπονται της ουσίας των πραγμάτων που είναι το τωρινό μας ζητούμενο.

" Η Δημοκρατική της Ρόδου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου