Εξακολουθείτε να εμμένετε στις θέσεις σας για την αύξηση του νερού, παρ’όλες τις αντιδράσεις των πολιτών. Εξακολουθείτε να εμμένετε, σε ένα ακόμη χαράτσι, από τα πολλά που έρχονται βροχή και που οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν. Εξακολουθείτε να εμμένετε, να χαρατσώσετε ένα αγαθό που δεν είναι απλά κοινωνικό, αλλά δώρο ζωής και κληρονομιά. Δεν το λέω εγώ. Το λέει η Ευρωπαϊκή Οδηγία «Πλαίσιο περί Υδάτων» . Λέει συγκεκριμένα :
§ Το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν όπως οποιοδήποτε άλλο, αλλά θα πρέπει να θεωρείται κληρονομιά.
§ Προτρέπει τις χώρες να παρέχουν υπηρεσίες ύδατος σε λογική τιμή γι’ αυτούς που το χρειάζονται.
§ Ενθαρρύνει όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην προστασία και τη διαχείριση των υδάτων
Επίσης, το νερό βρίσκεται ανάμεσα στα «Ανθρώπινα Δικαιώματα» .Το 1977 στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με την Ειδική Επιτροπή, διευκρινίζει, ότι το ανθρώπινο δικαίωμα στο νερό σημαίνει πως κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει πρόσβαση σε νερό για προσωπική και οικιακή χρήση και μεταξύ άλλων «πρέπει» για το θέμα αυτό, αναφέρει ότι πρέπει να είναι και:
«Οικονομικά προσιτό. Το νερό πρέπει να είναι οικονομικά προσιτό, χωρίς να περιορίζει τη δυνατότητα ενός ατόμου να προμηθευτεί άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Αυτό συνεπάγεται ότι ορισμένες φορές η απαραίτητη ποσότητα νερού πρέπει να παρέχεται δωρεάν.»
Η δική σας εμμονή στη αύξηση του νερού, - όσο και εάν όπως λέτε είναι μια αύξηση του 12%- , πιστεύετε ότι με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες θα έπρεπε να υπάρξει, με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να αδυνατούν να «προμηθευθούν άλλα είδη πρώτης ανάγκης»; Και για να μην κατηγορηθώ και για άκρατο λαϊκισμό, λέγοντας, για απαραίτητη ποσότητα που θα πρέπει να παρέχεται δωρεάν, σύμφωνα με την διάταξη του «ανθρωπίνου δικαιώματος στο νερό», μήπως να έμενε ως έχει το τιμολόγιο, ως ελάχιστη έμπρακτη προσπάθεια εκ μέρους της πολιτείας στην οικτρή οικονομική μας πραγματικότητα; Χορτάσαμε ξέρετε, να μας λέτε όλοι οι διαχειριστές της , ότι «πονάτε» και «συμπάσχετε». Όπως δε χαρακτηριστικά αναφέρεται, στην παραπάνω Γεν.Συνέλευση για το «ανθρώπνο δικαίωμα στο νερό» :
«Η φτώχεια και η αδικία δεν είναι ούτε αναπόφευκτες ούτε φυσικές, αλλά προκύπτουν από ενσυνείδητες αποφάσεις και πολιτικές. Το νομικό πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι συνεπώς ιδιαίτερα σημαντικό διότι προβλέπει ότι οι ιθύνοντες θα πρέπει να λογοδοτούν για τις όποιες πολιτικές και πρωτοβουλίες προωθούν»
" Η Δημοκρατική της Ρόδου"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου