Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Οι ιθαγενείςΣε όλο τον έντυπο και διαδικτυακό τύπο, ήταν χθες πρωτοσέλιδο  τα του Νοσοκομείου της Ρόδου, με σχόλια όπως:  «Και για όσους δεν κατάλαβαν το νοσοκομείο Ρόδου ουσιαστικά κλείνει, χωρίς τακτικές εισαγωγές και χωρίς τακτικά χειρουργεία το νοσοκομείο της πιο τουριστικής περιοχής της Ελλάδας υποβαθμίζεται σε μεγάλο Κέντρο Υγείας κι όλα αυτά στη βιτρίνα της Ελλάδας, φανταστείτε τι περιμένει εμάς τους υπόλοιπους.»

 H αλήθεια είναι, ότι ποτέ δεν με αντιπροσώπευαν σχόλια για ότι στραβό, να  προτάσσεται  πάντα ως επιχείρημα το τι θα πουν οι τουρίστες. Τι θα πουν οι τουρίστες με τα σκουπίδια, τι θα πουν οι τουρίστες για τον δρόμο που χάσκει ακόμη άφτιαχτος, τι θα πουν οι τουρίστες για το νοσοκομείο… Λες και το νησί είναι ακατοίκητο τον υπόλοιπο χρόνο. Μπορούν οι κάτοικοι στ’ Αφάντου να πνίγονται στην πρώτη βροχή, όλοι μαζί να πνιγόμαστε στο σκουπίδι και να πεθαίνουμε ησύχως, όταν, όχι νοσοκομείο δεν υπάρχει, όχι γιατρός στα μικρότερα νησιά, αλλά ούτε καράβι .

Έχω την αίσθηση, ότι ένα τέτοιο σκεπτικό δεν προσφέρει στον τουρισμό. Ιθαγενείς εξαθλιωμένοι και κρυμμένοι πίσω από την βιτρίνα του τουρισμού τον υπόλοιπο χρόνο, δεν είναι σε θέση να προσφέρουν στο τουριστικό προϊόν, έτσι όπως αρμόζει σε μια πολιτισμένη χώρα αλλά και σε ένα νησί με την αίγλη και την ιστορία που φέρνει πίσω του.
Το επίπεδο ζωής και η ευημερία των πολιτών ενός τόπου, είναι και ο δείκτης πολιτισμού και του τόπου και της χώρας αλλά και  επιτυχίας για όλα τα υπόλοιπα του τουριστικού προϊόντος

Και τέλος πάντων οι πράκτορες και οι αρμόδιοι, ας μη γελιόμαστε… έχουν τρόπο να τακτοποιήσουν το θέμα και να μην υπάρξει πρόβλημα με τους τουρίστες. Ιδιωτικοποίηση της Υγείας που λέγαμε (κι ονόματα δε λέμε…).
Το θέμα είναι τι γίνεται όταν ο ιθαγενής δεν έχει χρήματα να στραφεί κατά ‘κει ; Ούτε καν να πάρει το αεροπλάνο να πάει αλλού για θέμα υγείας;

ΣΗΜ: Από το λεξικό η λέξη
ιθαγενής αρσενικό ή θηλυκό
αυτός/αυτή που γεννήθηκε σε μια χώρα, σε αντίθεση με τους αποίκους της
Συνώνυμο : ντόπιος
' Ισως κάποιοι ονειρεύονται ιθαγενείς της φωτογραφίας ...

" H Δημοκρατική της Ρόδου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου