Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Νεκροτομή

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα ποσοστά των αυτοκτονιών στην Ελλάδα την τελευταία τριετία 2009 - 2011, προκύπτει,ότι 1.727 άνθρωποι έβαλαν τέλος στη ζωή τους, την περίοδο από το 2009 έως 10.12.2011.
Στο έγγραφό του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει ότι « η συγκεκριμένη μορφή αυτοπροσβολής αποτελεί αναμφίβολα μείζον κοινωνικό ζήτημα που πρέπει να απασχολεί όλους μας, Πολιτεία, πολίτες, επιστημονική κοινότητα, γονείς, συναρμόδιους φορείς και «καθένας μας πρέπει να συμβάλει στην πρόληψη και την αποτροπή εκδήλωσης τέτοιων αυτοκαταστροφικών ενεργειών, στο βαθμό που του αναλογεί και δύναται». « Πολυπαραγοντικό φαινόμενο» όπως είπε
« που σχετίζεται με εξωγενείς παράγοντες (κοινωνικούς, οικογενειακούς, επαγγελματικούς κλπ) όσο και με ατομικούς -εσωτερικούς (ψυχολογικοί, συναισθηματικοί, προσωπικότητα ατόμου κλπ.)»

Ωραίες οι διαπιστώσεις-εκθέσεις ιδεών.
Αλλά όχι για την στιγμή αυτή  και μάλιστα από όσους διαχειρίζονται την κρίση.
Μια διαχείριση που και οι ίδιοι οι διαχειριστές ομολογούν την αποτυχία της.
Μια κρίση που έχει οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας στην ανέχεια, στην φτώχεια, στους δρόμους, στην απόγνωση, στην κατάθλιψη.
Και για το ότι κάποιοι συμπολίτες μας, δεν άντεξαν τον εξευτελισμό τους, υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί  κύριε της προστασίας του πολίτη.
Οι πολιτικές σας οδήγησαν και οδηγούν τους συμπολίτες μας σε τέτοια απονενοημένα διαβήματα. Δεν είναι όλοι ούτε τρελοί, ούτε αυτοκτονούν από έρωτα.
Κάτι που να λέγεται κοινωνική μέριμνα, με πρόγραμμα συστηματικό και μακροπρόθεσμο για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε σημείο απόγνωσης έχετε να μας πείτε; Ας είναι και τώρα, αφού δεν ήσασταν ικανός να προβλέψετε ως οφείλατε, να υπάρχει δίχτυ ασφαλείας για τις..."παράπλευρες απώλειες" των εθνοσωτηρίων μέτρων, χθες!
Αν κάποτε πάψετε να ασχολείσθε με τον Κουλούρη και τους...ήρωες αστυνομικούς που του έκοψαν κλήση, θυμηθείτε να ασχοληθείτε και με τα σοβαρά κι αφήστε  στους ειδικούς να μας ενημερώνουν για τους παράγοντες που οδηγούν στην αυτοκτονία.
Άλλη είναι η δουλειά σας κι όχι να νεκροτομείτε και να μας ανακοινώνετε τα ευρήματα της νεκροτομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου