Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ένα ρολόι και ένα όνομα

Μπορεί να μην έδινε δεκάρα για τις αντιδράσεις στο Μνημόνιο, στο Μεσοπρόθεσμο, σε ότι άλλαζε τη ζωή των πολιτών και μιας χώρας ολόκληρης, αλλά πάνω από όλα η  «άμεση βούληση του λαού» .
Επαναλαμβάνοντας από τότε που γύρισε από την σύνοδο «Πιστεύω βαθιά στην δημοκρατία. Εμπιστεύομαι περισσότερο την σοφία και την ωριμότητα του Ελληνικού λαού παρά το πολιτικό κατεστημένο.»
Πιστεύοντας λοιπό στην άμεση Δημοκρατία και στην σοφία του λαού, αποφάσισε το δημοψήφισμα.
Με τον τρόπο που ξέρει. Χωρίς να έχει συζητήσει με τους κορυφαίους υπουργούς του και τα τραυλίζοντα από αμηχανία στελέχη του και βουλευτές, που προσπαθούν να πείσουν ότι δεν αδιαφορούν παγερά για τις κοινωνικές αντιδράσεις, αλλά ακούν τη φωνή λαού.

Αυτοί που δυο χρόνια τώρα σέρνονται εκβιαζόμενοι να  ψηφίζουν. Αλλά όλα κι όλα, μετά συμπάσχουν και πονούν με τον λαό.
Δεν υπήρξε καλύτερη περίοδος για να ξεδιπλωθεί σε πλήρη ανάπτυξη, αυτό που ξέρει να κάνει καλά το ΠΑΣΟΚ.
Να εφευρίσκει νεολογισμούς για να βαφτίζει το κρέας ψάρι, να στήνει παγίδες, εκβιαστικά και πολωτικά διλήμματα, και με μύρια τεχνάσματα να προσπαθεί να παραπλανεί όλους μας, ακόμη και τους ίδιους τους βουλευτές του.
Δυο χρόνια η κυβέρνησή του κυβερνά με όπλο της την πολιτική βία, ανακηρύσσοντας όλους όσους δεν υποκύπτουν ή αρθρώνουν διαφορετικό λόγο, σε άτομα μειωμένου πατριωτισμού, έχοντας κάνει λάστιχο την λέξη «πατρίδα» και τα παράγωγά της.
Ομολογουμένως,  εκτός από το ρολόι και το όνομα τίποτε χαρισματικό δεν κληρονόμησε από τον χαρισματικό παππού του και τον πατέρα του.
Ερασιτέχνης .΄Αρα και επικίνδυνος.

Υ.Γ. Θα μου πείτε…  Δεν είναι προνόμιο του ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί αυτού του είδους την πολιτική βία. Σαφώς και δεν είναι. Μόνο που το ΠΑΣΟΚ έχει το προνόμιο να μπορεί να κρύβεται κάτω από τον μανδύα «σοσιαλισμός» και να θολώνει τα νερά.
Τυχαίο το ότι χώρες οδηγήθηκαν στο ΔΝΤ με σοσιαλιστικές κυβερνήσεις στο τιμόνι; Δεν νομίζω… Φαντασθείτε τι ακριβώς θα είχε συμβεί στην χώρα εάν όλα αυτά συνέβαιναν με κυβέρνηση π.χ. Καραμανλή.

Εφημερίδα "Η Δημοκρατική της Ρόδου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου