Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Προσεχώς…

Πέρασε στα… ψιλά της επικαιρότητας (για την ακρίβεια, δεν καταγράφηκε παρά σε μερικά μονόστηλα) ότι από τα πρώτα πράγματα που απαίτησε ο Αρβανιτόπουλος στο υπουργείο Παιδείας ήταν η επαναφορά ως υποχρεωτικού του μαθήματος των Θρησκευτικών. «Συζητάμε για όλα αλλά πρώτα θα επανέλθουν τα Θρησκευτικά» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.
Παράλληλα, βρίσκεται σε συζητήσεις με πρυτάνεις και μέλη της Ακαδημίας Αθηνών ώστε από τώρα να ξεκινήσει η συγγραφή των νέων σχολικών βιβλίων με σημεία αναφοράς στην κλασική ελληνική λογοτεχνία και ποίηση καθώς και στην Ιστορία.
Θυμίζουμε ότι αυτό αποτελεί δέσμευση του κ. Σαμαρά στην ΔΕΘ ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί πλήρως η ελληνική παιδεία ώστε οι μαθητές να μάθουν για την Ελλάδα , την Ιστορία της και τον πολιτισμό της και όχι να συμπεριφέρονται ως … «μαθητευόμενοι διεθνιστές»…

Προσεχώς λοιπόν:
 Κατηχητικό. Υποχρεωτικός εκκλησιασμός. Πρωινή προσευχή, έπαρση σημαίας.
Αγόρια κουρεμένα γλόμποι με πηλίκιο. Κορίτσια με σεμνές ποδιές και κορδέλες.
Βιβλία ιστορίας που από τις σελίδες τους ρέει αίμα.
Σχολικές παραστάσεις ύμνοι στην πολεμική αρετή των Ελλήνων.
Σε αίθουσες που είχαν τοίχους με στεφάνια δάφνης για τη μέρα, ενώ χάρτινες γαλανόλευκες ζάρωναν στα χέρια αδημονούντων γονιών, που περίμεναν με αγωνία και καμάρι τα βλαστάρια τους, να τα δουν να υποδύονται τους αγωνιστές του 21, έχοντας ψεύτικα μουστάκια και πλαστικά πιστόλια, με τα οποία κατατρόπωναν τους κιοτήδες τούρκους. Αυτούς που από μπαμπεσιά της μοίρας και παραξενιά της ιστορίας και παρά του θέλημα του ελληνόφιλου θεού, σκλάβωσαν αυτόν τον ασκλάβωτο λαό. 
Και σε δέκα  χρόνια « με τη βοήθεια της Παναγίας» θα μας πάει ο χρόνος στο 2021. Και τότε «θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από το 1821 του Έθνους και της καρδιάς μας. Το ’21 που τότε ύψωσε την μικρή Ελλάδα  σε άπιαστα επίπεδα δόξας και παγκόσμιου θαυμασμού».
Μεγαλοφυές. Ολοταχώς στη δεκαετία του '60

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου