Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Το μάθανε στην Αμοργό στην Ύδρα στο Μαντράκι



Τι μάθανε; Μα ότι ο καινούργιος υφυπουργός κ. '  Αδωνις Γεωργιάδης είπε   «΄Εχω σκοπό να γυρίσω τις επόμενες ημέρες όλα τα νησιά από το Καστελόριζο μέχρι τη Γαύδο. Θα προσπαθήσω να λύσω από ένα πρόβλημα σε κάθε νησί». Είμαι σίγουρη, ότι η νησιωτική  Ελλάδα στο άκουσμα αυτό κατέρρευσε από συγκίνηση, γιατί από εδώ και πέρα θα βρίσκεται στα χέρια του Αδώνιδος.  Είμαι σίγουρη επίσης, πως από χθες η Περιφέρεια και οι Δήμοι των νησιών συγκαλούν έκτακτα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια και συντάσσουν επιστολές προς το νέο υφυπουργό και θέτουν υπόψη του τα προβλήματά τους. Και εδώ είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αποκαλύψω μια  από τις επιστολές που είδαν το φως της δημοσιότητας στο «Ποντίκι» και αφορά τους δικούς μας Λειψούς. ΄Ισως αποτελέσει τυφλοσούρτη για να συντάξουν παρόμοιες ο κ.Μαχαιρίδης και ο κ.Κουσουρνάς.
 «Υφυπουργέ μας, μη μας αφήσετε λειψούς. Παρακαλούμε να συνεπικουρήσετε εμπράκτως κατά διάρκεια της θητείας σας, πριχού να φτάσουμε στα ληξιπρόθεσμα του δανείου, στην ομαλή προσάρτησή μας στη Μητροπολιτική Λειψία που όπως μαθαίνουμε έχει νοσοκομεία, έχει Πανεπιστήμια κι έχει και την Αγγελιώ του Μέρκελ για πρωθυπουργό, πράγμα που καθιστά περιττό το στρίβειν διά του Παπαδήμου. Άλλωστε ο δικός μας ο παπα- Δήμος πέθανε το καλοκαίρι κι επειδή το καραβάκι τώρα το Χειμώνα δεν πιάνει εύκολα το λιμάνι μας, παντρευόμαστε, βαφτιζόμαστε και θαυόμαστε μεταξύ μας. Με  συνοπτικές διαδικασίες. Όπως εσείς ξεπουλάτε. Ευχαριστούμε».
Και όπως εύχονται όλοι οι κάτοικοι των νησιών στις επιστολές, να ευχηθώ κι εγώ με την σειρά μου στον υφυπουργό που την είδε πρωθυπουργός Αιγαίου  « ώρα καλή στην πρύμη σας κι αέρα στα πανιά σας κι ούτε πουλί πετούμενο να μη βρεθεί μπροστά σας».
Υ.Γ. Διασταυρώνονται οι πληροφορίες,  ότι οι επισκέψεις θα γίνουν με τριήρεις ( ελλείψει καυσίμων δεν αγκαζάρεται ο στόλος) και τον ρυθμό στους κωπηλάτες θα δίνουν τα γνωστά άσματα¨:
« στην Πάρο και στην Νάξο τον αέρα μου θ’αλλάξω»,
« Πέντε βαρκάκια στη σειρά το πιο μικρό θα πάρω
να φέρω γύρα τα νησιά Μύκονο Τήνο Πάρο
Στη Σέριφο ήσουν πουλί στη Ρόδο ήσουν παγώνι
στη Σαντορίνη άσπρο σκαλί στην Άνδρο ανεμώνη…»
Οι πληροφορίες ότι τα ψάρια ετοιμάζουν διαμαρτυρία με κεντρικό σύνθημα « Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του» είναι πρβοκάτσια με σκοπό να πλήξουν την λαοφιλία του ναυαρχούκου*.
( * το ναυαρχούκος έχει αντικαταστήσει το μπουμπούκος λόγω...αναβάθμισης) 


" Η Δημοκρατική της Ρόδου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου