Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Μέγιστη προσφορά ΚΑΙ στην Τέχνη

Πάντοτε ελέγετο ότι σε καιρούς κρίσεων, κοινωνικών αναταραχών, οικονομικών αδιεξόδων, συνταγματικών εκτροπών, δικτατοριών, εμφυλίων και βάλε, η Τέχνη ανθεί. Και ανθεί διότι αποτελεί διέξοδο για την έκφραση αισθημάτων και συναισθημάτων απόγνωσης, απελπισίας και φόβου. 
Μια τέτοια διέξοδο έκφρασης μέσω της Τέχνης βρήκε ο κ.Κωνσταντίνος Καραμανλής,ο οποίος συγγράφει βιβλίο!
Αυτοβιογραφικό και ιδιαίτερα επικεντρωμένο στα χρόνια διακυβέρνησης του.
Επιβεβαιωμένο και από στενό του συνεργάτη όταν ρωτήθηκε από πολιτικό συντάκτη.Και μέχρι να τελειώσει λέει, δεν θα μιλήσει σε κανέναν! Μέχρι τον Μάϊο που προβλέπεται να εκδοθεί,προσωπικά τον πιστεύω. Δεν θα την σπάσει τη σιωπή του.
Κάπου εκεί κοντά στην έκδοση θα'ρθει και θα την σπάσει, γιατί πρέπει και να σπονσοράρει το βιβλίο.
Τα ποσοστά από τις πωλήσεις είναι πολύ μεγάλη δουλειά για έναν πολιτικό που δεν έχει έσοδα πλην την βουλευτικής αποζημίωσής του, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Αλλά αυτό είναι το ελάχιστο. Το μείζον είναι πως μετά την προσφορά του στη χώρα, αποφάσισε να προσφέρει και στην λογοτεχνία.
Βέβαια μας έχουν συνηθίσει οι πολιτικοί τελευταία με εκδόσεις βιβλίων και την αμέριστη προσφορά τους στη λογοτεχνία.
Αυτό για τους... κακεντρεχείς που αμφισβητούν την προσφορά τους για τον σκοπό εφ ω ετάχθησαν.Διέξοδο κι αυτοί έκφρασης βρήκαν μέσω της Τέχνης.
Δεν πρέπει άλλωστε να μας κάνει εντύπωση το ταλέντο τους στο γράφειν, αν κρίνουμε από τις καταπληκτικές εκθέσεις ιδεών που διαβάζουν από βήματος της Βουλής.
Αν δεν έχει βρει τίτλο ο κ.Καραμανλής θα προτείναμε τον ποιητικό "Τα απομνημονεύματα ενός κουρασμένου", πιο μυστηριώδη "Τρόποι για να χρεώσετε μια χώρα 160 δις σε πέντε χρόνια" ή τον πιο επικό " Το αποτέλειωμα μιας χώρας".
'Αντε και καλές πωλήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου