Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Το σύγχρονο σχολείο


 Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στην πράξη.
Δεν υπάρχουν καθηγητές στο ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου, δεν γίνεται κάποιες ημέρες καθόλου μάθημα με αποτέλεσμα τα παιδιά να γυρνούν σπίτι τους. Η μεταρρύθμιση του “σύγχρονου σχολείου” ορίζει: Παίρνετε το λεωφορείο και πηγαίνετε σε ΕΠΑΛ της πόλης της Ρόδου.Ψάξε ψάξε όλο και σε κάποιο θα υπάρχουν ώρες που γίνεται μάθημα.Προς το παρόν είναι μια κάποια λύσις που πρότειναν οι φωστήρες αρμόδιοι στις εκκλήσεις των μαθητών και κυρίως αυτών της Γ'Λυκείου που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην είναι σε θέση να συμμετέχουν στις πανελλήνιες.
Προς το μέλλον, θα ξαναπάει η κυρία Διαμαντοπούλου στους Δελφούς απ' όπου έκανε και τις εξαγγελίες της μεταρρύθμισης και όλο και κάποιους χρησμούς, “βαθιάς τομής στο εκπαιδευτικό σύστημα”, θα μας πει για το "σύγχρονο σχολείο" που οραματίζεται.
Πιθανολογώ θα είναι ακριβώς των ίδιων προδιαγραφών, που πηγαίνει το δικό της το παιδί, συν το παιδί της κυρίας υφυπουργού...Και έτσι δεν θα υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού σ' αυτή τη χώρα.Παιδιά που γυρεύουν το αυτονόητο των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση και της ίσης μεταχείρησης ως ' Ελληνες πολίτες και αυτοί.
Λαϊκίζουμε είπατε;;
Δεν πειράζει. "Η αλήθεια δεν πρέπει μόνο να λάμπει, αλλά και να σφάζει" έλεγε ο παππούς Παλαμάς.
Αν δεν αρέσει σε κάποιους ας την πουν λαϊκισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου