Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Οι "Μικροί Πρίγκιπες" του Σαββατοκύριακου

"Βλέπεις μόνο με την καρδιά είπε η αλεπού...Τα μάτια είναι τυφλά. Πρέπει να ψάξεις με την καρδιά.Αυτό είναι μυστικό μου. Είναι πολύ απλό.Μόνο με την καρδιά μπορεί κάποιος να δει σωστά - αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά δεν μπορούν να τα δουν τα μάτια".(από τον “Μικρό Πρίγκηπα του Αντουάν Σαιντ-Εξυπερύ)
Δεν μπορώ να βρώ κάτι καλύτερο από τον "Μικρό Πρίγκιπα",που να ταιριάζει στους "Μικρούς Πρίγκιπες" που το Σαββατοκύριακο έβλεπαν μόνο με την καρδιά.Για τους εμπευστές και όλους όσους έτρεξαν να συνεισφέρουν, για να έρθει πιο κοντά το όνειρο στη ζωή της Κικής Τσακίρη, που θα της προσφέρει την ανακούφιση και την ποιότητα της ζωής που της πρέπει.
Σαν τον Μικρό Πρίγκιπα που ένιωθε υπεύθυνος για το τριανταφυλλό του, σαν τον μεγάλο Νομπελίστα 'Αλμπερτ Σβάϊτσερ που η φιλοσοφία του ήταν "όσο υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος στον κόσμο που πεινά,που είναι άρρωστος, μοναχικός ή ζει μέσα στο φόβο, θα νιώθω υπεύθυνος για όλα αυτά" ένιωσαν κι αυτοί αυτή την υπεύθυνη αγάπη.
Την υπεύθυνη αγάπη που είναι χαρά,τρόπος έκφρασης,αποδοχή και κατανόηση.
Είναι συμπάθεια, όχι με την πολυφορεμένη χρήση της λέξης αλλά με την έννοια του “πάσχω μαζί”,”νιώθω μαζί”.
Την υπεύθυνη αγάπη που μοιράζεται, δημιουργεί, ελπίζει.
' Ενα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες το μήνυμα του Σαββατοκύριακου.
Σε όλους εμάς για την αγάπη που δεν είναι απλά ένας δρόμος ή μια φιλοσοφία,αλλά η η ίδια η συμμετοχή στην καθημερινή ροή της ζωής.'Οταν αυτό το ζήσεις, τότε καταλαβαίνεις πως παύεις να είσαι στο έλεος ανεξέλεγκτων δυνάμεων, γίνεσαι εσύ ο ίδιος μια πανίσχυρη δύναμη.
'Ενα μήνυμα σε όλους όσους κλήθηκαν να διαχειριστούν ανθρώπινες ζωές και τύχες στον τόπο.Συνήθως βέβαια τα μηνύματα τα ερμηνεύουν όπως βολεύονται ή τα προσπερνούν.Σίγουρα δεν θα το ερμηνεύσουν ως μήνυμα ανεπάρκειας τους,από τους πολίτες που ξέρουν ότι ίσως να είναι οι επόμενοι που θα απαξιωθεί η ζωή τους και θα ευτελισθεί η αξιοπρέπειά τους.
Μήνυμα πως οι πολίτες είναι εδώ, ΟΧΙ για να υποκαταστήσουν το κράτος,αλλά να απαιτήσουν από το κράτος το δικαίωμα στην ζωή.Να δηλώσουν με αυτή την παρουσία τους την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της σχέσης κράτους- πρόνοιας πολίτη και μάλιστα κάτω από τις παρούσες συνθήκες.
Μήνυμα ότι μια χούφτα άνθρωποι μπορεί να γίνουν πανίσχυρη δύναμη, που μπορούν να διεκδικήσουν τη ζωή τους ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ όταν αποφασίσουν να τους μιλήσει το μήνυμα του Σαιντ-Εξυπερύ "τη διαδικασία να σας ξαναφέρω πίσω στον εαυτό σας".
Υ.Γ. Μάθημα και για την υπογράφουσα και “άπιστου Θωμά”, με πολλές αμφιβολίες για την έκταση της ωριμότητας της υπεύθυνης αγάπης.
Η ταχύτητα με τη οποία έβλεπα αυτή να ξεδιπλώνεται,έφερε στο νου μου το "Να ζεις,ν'αγαπάς,ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ..."
 εφημερίδα " η Δημοκρατική της Ρόδου" 21.12.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου