Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

' Eξω πάμε καλά

Δηλαδή τι καλά, εντυπωσιακά καλά. Το ένα σοκ πάνω στo άλλο.Σοκ έκπληξης να το πω; εθνικής υπερηφάνειας να το πω; ή να'ναι αυτή η ευτυχία του μνημονίου;.
Στις 30.11.2010 , μάθαμε πως μία ακόμη εξαιρετικά τιμητική διάκριση επεφύλαξε για τον ΄΄Eλληνα Πρωθυπουργό το διεθνούς φήμης περιοδικό Foreign Policy κατατάσσοντας τον κ. Γιώργο Παπανδρέου στην λίστα με τους 100 στοχαστές με παγκόσμια εμβέλεια (100 Global Thinkers) για το 2010!
Την 79η θέση κατέλαβε και ο λόγος που τοποθετείται στη λίστα είναι πως :έκανε το καλύτερο για τη χειρότερη χρονιά της Ελλάδας. ' Ετρεξε ένα αυστηρό πρόγραμμα σταθερότητας που περιλαμβάνει αυξήσεις φόρω , και περικοπές στον διογκωμένο δημόσιο τομέα, ένα πακέτο φιλόδοξο αρκετά ώστε να πείσει την Ευρώπη να κρατήσει την Ελλάδα στην επιφάνεια.”
Στις 5.11.2010, μαθαίνουμε πως ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι όγδοος μεταξύ δεκαεννιά ομολόγων του της ΕΕ στην κατάταξη για τους καλύτερους Ευρωπαίους Υπουργούς του 2010, την οποία έκανε η εφημερίδα Financial Times.
Ο κ.Ανουτσιατα, της Ιταλικής τράπεζας UniCredit, περιέγραψε τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών ως αξιοσημείωτα αποτελεσματικό στη διερεύνηση επικίνδυνων ευρωπαϊκών πολιτικών, στη διασφάλιση της εγχώριας αποδοχής των πρωτοφανών μέτρων λιτότητας και στην αποκατάσταση σε κάποιο βαθμό της επενδυτικής εμπιστοσύνης - σχεδόν αδύνατο έργο”.
Ο δε κ. Έρικ Νίλσεν της τράπεζας Goldman Sachs που του έπλεξε κι αυτός το εγκώμιο μας είπε ότι: Aν η ελληνική οικονομία αρχίσει να ανακάμπτει το 2011, ο κ. Παπακωνσταντίνου θα μπορούσε να είναι ο νικητής στην κατάταξη της επόμενης χρονιάς”.
Δηλαδή παρατρίχα πρωτιά...
Βέβαια δεν ξέρω αν θα κάνουν μεταδημότευση οι κύριοι μεγαλοστελέχη των Τραπεζών που πλέκουν εγκώμια και μοιράζουν βραβεία για να ψηφίσουν εδώ.Αυτό είναι ένα πρόβλημα για τους βραβευθέντες.Να το κοιτάξουν...
Δεν τελειώσαμε.
Το Σαββατοκύριακο ήταν ένα ευχισμένο Σαββατοκύριακο για την αριστερά. Θα σας γελάσω για την δική μας, αλλά για την Ευρωπαϊκή, της οποίας εξελέγη αντιπρόεδρος ο κ.Αλέξης Τσίπρας.
Καλή επιτυχία στον κ.Τσίπρα, ο οποίος λέει, είναι ο νεώτερος σε ηλικία που εκλέγεται πρώτη φορά σε αντιπροεδρία (κάτι μου θυμίζει αυτό...) και με την ευχή να μην κάνει αόρατη και την Ευρωπαϊκή αριστερά...
Εθνικά υπερήφανη, δεν έχω να πω τίποτε παρά να θυμηθώ τον φιλόσοφο Α. Σοπενχάουερ, ανήκοντας οι βραβευθέντες στην ίδια σχολή .Των "φιλοσόφων της απελπισίας" Γνωστός για την εστίαση της φιλοσοφίας του πάνω στο ατομικό κίνητρο ο Σοπενχάουερ, πίστευε ότι οι άνθρωποι υποκινούνταν από τις ίδιες τους τις βασικές επιθυμίες.
Αν έμπαινε σε καθέναν το δίλημμα να εκλέξει ανάμεσα στην εκμηδένιση του σύμπαντος και στη δική του προσωπική καταστροφή, δεν είναι ανάγκη να πω εγώ ποια θα ήταν η απάντηση.
' Αντε, και σ' ανώτερα εκεί στη Λόντρα και στα Παρίσια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου