Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ναι...αλλά απαιτούμε!

Σκέψεις για να ανοιχθεί κατάλογος εθελοντών για οποιαδήποτε υπηρεσία μπορούν να προσφέρουν στο Νοσοκομείο Ρόδου κάνει η διοίκηση για να μπορέσει να αντιμετωπισθεί η τραγική κατάσταση,μετά και την λήξη της σύμβασης με την νομαρχιακή εταιρία "Γαληνός",διαβάσαμε σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Γνώμη".
Σκέψεις αντικρουόμενες και προβληματισμός στον πολίτη μετά απ'αυτό...
Από την μία να θέλει να είναι από τους πρώτους που θα πάνε να γραφτούν στον κατάλογο και από την άλλη οι σκέψεις και οι λόγοι που φτάσαμε το ύψιστο αγαθό η Υγεία να μην είναι το αυτονόητο δικαίωμα του πολίτη αυτής της χώρας, να τον κρατούν και να τον οργίζουν.
Μιας χώρας που οι ηγεσίες τους, ανίσχυρες και αδιάφορες ,αυτό το δικαίωμα το εκχώρησαν στις μαύρες τρύπες των μιζών και της διαπλοκής.
Και τώρα; Τώρα ως φυσική, φυσικότατη αντίδραση προτάσσουν τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.
ΝΑΙ στον εθελοντισμό, στην αλληλεγγύη,ταυτόχρονα όμως ΝΑΙ και στην αποκάλυψη του κάθε άλλο παρά φυσικού χαρακτήρα του εθελοντισμού, όταν γίνεται με τέτοιους τρόπους και για τέτοιους λόγους.
ΝΑΙ στην αποκάλυψη των πραγματικών ενόχων που δημιουργούν τις συνθήκες που οδηγούν σε αυτά, και κυρίως ναι στην αποκάλυψη σε όσους είναι αποδέκτες, της πραγματικής διεξόδου από τη δυστυχία τους που δεν είναι άλλη από την απαλλαγή τους από το βάρβαρο σύστημα που τους οδηγεί στο να τον έχουν ανάγκη. Γιατί το ζητούμενο δεν είναι το δένδρο αλλά το δάσος, δεν είναι το μέρος αλλά το όλο, δεν είναι τελικά η μεταρρύθμιση που αμβλύνει τον πόνο αν δεν τον κάνει γλυκό, αλλά η επανάσταση που καταργεί την αρρώστια που τον δημιουργεί.
ΝΑΙ στον εθελοντισμό με την πραγματική και σωστή έννοια που πάντα είχε και όχι για να υποκαταστήσει το κράτος.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το δικαίωμα μας στην Υγεία, στη ζωή! Δεν ζητιανεύουμε τα αλληλέγγυα αισθήματα συμπολιτών μας για τα αυτονόητα!

(εφημερίδα "η Δημοκρατική της Ρόδου" 6.1.2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου