Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Τεχνοκρατική αλητεία...


Δεν θα μείνω στην προχθεσινή “είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα στο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ”, όπου ο κ.Παπακωνσταντίνου παρουσίασε το περίφημο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια -από το οποίο έχει σχεδιάσει να πάρει 700 εκ. ευρώ που τα έχει εγγράψει και στον προϋπολογισμό του 2012- με τους βουλευτές να επαναστατούν. 
Τα είπαμε τα γιατί. Το Πάσχα είναι κοντά και πρέπει να πάνε στις περιφερειές τους με τους πολίτες να τους περιμένουν στη γωνία. Κάποτε τα ψέμματα τελειώνουν.Μόνο που αυτό θα έπρεπε πολύ νωρίτερα να το έχουν σκεφτεί. Τότε που ψήφιζαν τα χειρότερα για τους ψηφοφόρους τους και είχαν το θράσσος να πηγαίνουν και να τους λένε “περάσαµε τον κάβο”, “φάνηκε φως στο τούνελ”, “τα δύσκολα πέρασαν”.
Θα μείνω στο επιχείρημα του υπουργού Οικονομικών για να τους πείσει: "Ο τζόγος υπάρχει. Γιατί να μην εισπράττει το κράτος 700 εκ. ευρώ ετησίως;"
Τόσο θράσος ο τεχνοκράτης, ο ξενοσπουδαγμένος γιάπις. Τέτοια τεχνοκρατική αλητεία! Καταλάβατε; Ο τζόγος υπάρχει. ΄Οπως υπάρχουν και τα ναρκωτικά, το trafficking, η παιδική πορνεία, το λαθρεμπόριο ... 
Ο άνθρωπος βλέπει ΜΟΝΟΝ ΑΡΙΘΜΟΥΣ! Είναι επικίνδυνος απλά!

Μα τα είπαν αυτά οι βουλευτές θα μου πείτε. Αντέδρασαν, θέττοντας θέμα ηθικής...
Δεν είναι ηθικό το νομοσχέδιο”. Είπαν...
Ποιοί μιλούν για ηθικό νομοσχέδιο!!! Αυτοί που ψήφισαν ότι νομοσχέδιο τους άφηναν πάνω στα έδρανά τους, αμίλητοι, στοιχισμένοι και με την υπογραφή τους οδήγησαν στον ευτελισμό τους συνταξιούχους και γέροντες αυτής της χώρας, εγκλημάτησαν εναντίον των νέων ανθρώπων του τόπου, οδηγώντας τους στην ανεργία και στους δρόμους της μετανάστευσης σκοτώνοντας τα ονειρά τους, έχουν οδηγήσει τους πολίτες της στην κατάθλιψη, στην καταρράκωση του ηθικού τους και στην αναξιοπρέπεια.
Και έβγαιναν μετά να υποστηρίξουν την υπογραφή τους, με τα φώτα στο τούνελ και να μας λένε και ηλίθιους γιατί δεν τα βλέπουμε.
Εντελώς αναρμόδιοι να μιλούν για ηθική, αυτοί που οδήγησαν στο σημερινό χάλι την χώρα, γιατί τους έλλειπε παντελώς το ήθος. Ποιός μετά από όλα αυτά άγαγε εξακολουθεί να πιστεύει, ό,τι :
  1. H κρίση δεν ξεκίνησε ως κρίση αξιών πρωτίστως; ' Οτι δεν είχε επέλθει πλήρης ηθοπτώχευση;
  2. .Η κρίση δεν είναι πολιτική;
  3. ΄Ο,τι οι άνθρωποι αυτοί θα μας σώσουν κατά τα λοιπά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου