Είναι καθαρά θέμα πολιτισμού. Τρόπου ζωής.
Η διαχείριση των σκουπιδιών αντικατοπτρίζει το επίπεδο ζωής μιας κοινωνίας. Στην κορυφή της οποίας βρίσκεται, όπως πάντα, η πολιτεία.
Η οποία πολιτεία, δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα. Δεν έχει τον όμοιό της στην αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμάτων.
Ακριβώς η ίδια αντίληψη, με τον ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ πολίτη να πετά τα μπάζα,τα σκουπίδια του ή ότι του είναι άχρηστο όπου βρει.
Στο δρόμο, στο οικόπεδο του διπλανού, στο δάσος στην παραλία.Το ότι βρωμίζει , εκείνη την στιγμή δεν του λέει κάτι και δείχνει να μην τον ενδιαφέρει. Η κατατρόπωση ΚΑΙ της αισθητικής μας. Για να έχει αντίκρυσμα η ρήση του Χατζιδάκι: "Όταν το τέρας δεν μας ενοχλεί, αρχίζει να μας μοιάζει".
Διαβάζοντας δε δημοσιεύματα περί εναλλακτικού τουρισμού ως απάντηση στην κρίση, για τον "πράσινο τουρισμό", -ο οποίος πράσινος, "περιλαμβάνει την προστασία και ανάπτυξη φυσικών πόρων και της κληρονομιάς μας"- σκέπτομαι, μήπως πρώτα να μαζεύαμε τα στρώματα από τους φυσικούς πόρους, πριν τουρίστες και ημεδαποί εναλλαχθούμε;
Y.Γ. Δυο βήματα από το Δημαρχείο είναι αυτό το χάλι που βλέπουμε στις φωτογραφίες. ' Η δεν είναι ο δρόμος κανενός αρμοδίου από εκεί και δεν το έχει δει ή έχουν επαναπαυθεί στην καλή πρόθεση των...εθελοντών. Μπορεί και να περιμένουν να φύγουν όλα αυτά, μαζί με τα μπάζα της κατεδάφισης των αλευρόμυλων...Ποιός ξέρει...
( οι φωτογραφίες από το άλμπουμ του ΡΟΔΟΣΥΛΛΕΚΤΗ και για τους φίλους στο fb εδώ
Μια βόλτα από εκεί των αρμοδίων θα βοηθούσε. Κάνει...συλλογή από εικόνες χωματερών του πολιτισμού μας...)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου