Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Η κάλτσα του στρατιώτου


Το όραμα και το όνειρο κάθε νέου ανθρώπου σ' αυτό τον τόπο, ήταν και θα είναι η φιλανθρωπία της πολιτείας να τον εντάξει ως άνεργο στην αγορά; Να τον οδηγήσει στην ανεργία και μετά να του πετάξει ως ξεροκόμματο ένα "πρόγραμμα για στήριξη της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας";Και με ταρατατζούμ ανά Περιφέρεια με όλο το θλιβερό τοπικό θίασο, να φωτογραφίζεται υπογράφοντας το λαμπρό μέλλον των παιδιών του τόπου του.
Ντροπή! 
Ντροπή για όλους όσους συμμετείχαν στην παρωδία αυτή, επαυξάνοντας με δεκάρικους και χειροκροτώντας. Παιδιά οι κύριοι και οι κυρίες έχουν; 
Παιδιά με όνειρα για το μέλλον τους και για μια καλή και αξιοπρεπή ζωή;
Θα τα εντάξουν ως ανέργους στην αγορά εργασίας των πέντε μηνών και των 500 ευρώ;
Τα όνειρα που έκαναν ως γονείς για τα παιδιά τους, ήταν να εξαρτώνται από την φιλανθρωπία αυτή που υπέγραψαν, δενδροφυτεύοντας, στρώνοντας πλάκες και κεντώντας παραδοσιακές στολές;
Τα ρώτησαν αν αυτά ήταν τα ονειρά τους;
Μη βιαστεί κάποιος να αντιτάξει το ότι καμια δουλειά δεν είναι ντροπή. Αρκεί να την έχει διαλέξει αυτός ο κάποιος, να αμοίβεται για την δουλειά που επέλεξε να κάνει δώδεκα μήνες τον χρόνο, με ασφάλιση και προοπτική.
' Ολα τα άλλα, είναι για να λένε οι μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, ότι κάτι κάνουν, για να χρυσώσουν το μεγαλύτερο έγκλημα , που έχει γίνει στη χώρα αυτή. Το έγκλημα της ανεργίας.
Και μια και πολύ άρεσε σε κάποιους το παράδειγμα της κυρίας Κατσέλη, αυτό της κεντήστρας παραδοσιακών στολών και το πιπιλίζουν από χθες για να μας πείσουν τι καλό που είναι όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, προτείνω να μπουν όλοι αυτοί οι κύριοι και κυρίες, αυτοβούλως στις λίστες ανεργίας και να τους εντάξουν στην αγορά. 
Να προσφέρετε και κάτι αγαπητοί. Να γίνεται χρήσιμοι κάποτε.


Θέλετε κεντώντας, θέλετε πλέκοντας την κάλτσα του στρατιώτου...
Είμαστε και σε διαρκή συναγερμό και πόλεμο κατά τον “ηγέτη”-"στρατάρχη".
Τι να πει κανείς...
Ντροπή; Πού χώρος για ντροπή; Η αισχύνη θέλει υποκείμενο κι εδώ έχει απολεσθεί η αίσθηση ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου