Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Των εχθρών τα φουσάτα ...

Οι Ελληναράδες είθισται να κατεβαίνουν στην παραλία μετά τις 12 το μεσημέρι.
Ομαδικώς, τρέχοντας στην άμμο, "να πιάσουν ξαπλώστρα και ομπρέλα" πετώντας την άμμο από την παντόφλα στα μάτια σου.
Κοιλαράδες, χοροπηδούν στα κύματα ομοιάζοντες βαρκών και σημαδούρων.
Τους κοιτάς και νομίζεις ότι όλος ο πληθυσμός της χώρας συσσώρευσε λίπη και κρέατα στο κορμί του σε μια προσπάθεια να αναπαραχθεί, και μόλις το πέτυχε τρελάθηκε, έγινε δυστυχισμένος και μίζερος.
Παιδάκια που κλαίνε δυνατά και ασταμάτητα, ουρλιάζοντας υστερικά, όταν δεν "μπουκώνονται" με πατατάκια και μπισκότα και δεν "λούζονται" με coca cola.

Υστερικές "μαμάδες" ( που όταν δεν μιλούν στο κινητό) ωρύονται στα μικρά τους, να μην πετάνε άμμο στην ξαπλώστρα,(την δική τους...όχι των διπλανών), να μην βρέχονται, να μην κάθονται στον ήλιο, να μην παίζουν, απειλώντας με "σπάσιμο χεριών" "σπάσιμο στο ξύλο" "σπάσιμο κεφαλιών" και υλοποιώντας τες σε πολλές των περιπτώσεων, αφήνοντας αποτυπώματα της παλάμης τους πάνω τους.

Παράξενη;  Σνόμπ; ψηλομύτα;
Δεν πειράζει.Αρκεί να μην "πειράζεται" το νευρικό μου σύστημα.

Παραλίες λοιπόν, που αποφεύγουν οι Νεοέλληνες και είναι χαρά θεού είτε με λουόμενους γλάρους, είτε με τουρίστες αλλοδαπούς, που τα παιδάκια τους δεν τσιρίζουν,δεν είναι επιθετικά,δεν είναι αγενέστατα και ενοχλητικά, οι μαμάδες δεν μιλούν με τις ώρες στο κινητό αδιαφορώντας και κοιτάζοντάς τα με το βλέμα της αγελάδας (όταν δεν τα απειλούν και δεν ουρλιάζουν πιο δυνατά), οι μπαμπάδες δεν λιγουρεύονται ξύνοντας τις κοιλιές τους (μη πω και τίποτε άλλο...) ότι κινείται και φοράει μπικίνι, κρυμμένοι πίσω από γυαλί καθρέφτη, δεν λύνουν τα οικογενειακά τους κάτω από την ομπρέλα, δεν τινάζουν την πετσέτα με την άμμο πάνω από το κεφάλι μου, δεν βάζουν το τεχνολογίας κινητό τους να παίζει Γονίδη δίπλα στ' αυτί μου, δεν είναι αγενείς, κακομαθημένοι, ψευτοτσαμπουκάδες. χωρίς παιδεία.
Θα μου πείτε...δεν είναι όλοι έτσι.
Συμφωνώ!
Είναι οι περισσότεροι....

Mε τους γλάρους λοιπόν και τους...."ξενέρωτους" που όταν εμείς είχαμε πολιτισμό αυτοί ήταν ανεβασμένοι στα δέντρα...

Με μια ματιά θα τις ξεχωρίσετε τις παραλίες που θα μπορέσετε να χαρείτε το μπάνιο σας και να χαλαρώσετε.
' Οπου δείτε παραλία σπαρμένη με καρπουζόφλουδες απ' άκρη σ' άκρη,σακκούλες και pampers  φύγετε μακρυά.
Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά από κει.Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να... ξέχασαν πως έχουν αφήσει τα σκουπίδια τους εκεί και να ξανάρθουν...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου