Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Υποκρισία

Αν δεν ήμουν καπνίστρια, σήμερα θα γινόμουν.
Για δύο λόγους.
Ο πρώτος  η αντικαπνιστική υποκρισία του υπουργείου, πως τάχα ενδιαφέρεται για την υγεία των πολιτών από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος απαγορεύοντας τη χρήση,χωρίς την παράλληλη αύξηση του καπνού και αφήνοντας παραθυράκια για κάποιους δημόσιους χώρους.
Εισπρακτικά καθαρά τα μέτρα σας κύριοι της Μπανανίας .
Και καλό απόκτημα βιογραφικού, για να'χετε κάτι να λέτε πως κάνατε στα περί υγείας.

Ο δεύτερος και κυριότερος λόγος, η υποκρισία τους, περί πολιτισμένης χώρας και περί πολιτισμού.
Πολιτισμένη χώρα, η χώρα που αν οι πολίτες της δεν πεθάνουν στις λίστες αναμονής, θα πεθάνουν σε νοσοκομεία που δεν έχουν ούτε γάζες.
Πολιτισμένη χώρα, η χώρα που δεν ασχολείται σε τίποτε και πουθενά με μέτρα πρόληψης.
Πολιτισμένη χώρα, μια χώρα ανήμπορη και ανίκανη να ασχοληθεί με την πρόληψη,ενημέρωση,εξειδικευμένο προσωπικό, θεραπεία αλλά και επανένταξη των δυστυχισμένων παιδιών που βρίσκονται στην μέγγενη θανάτου του εθισμού των ναρκωτικών,ανήμπορη και να αντιληφθεί πως και το τσιγάρο είναι και αυτός εθισμός και δεν απαλάσσεται κάποιος από αυτόν με κατασταλτικά μέτρα και επιβολές προστίμων.
Πολιτισμένη χώρα, η χώρα που βγάζει έξω από τα καφενεία τους καπνιστές και εγκαθιστά με τις ευλογίες του μνημονίου τα φρουτάκια, ανίκανη να αντιληφθεί πως πρόκειται για έναν άλλο εθισμό...

Με τον αντικαπνιστικό νόμο μετράτε εσείς οι κρατούντες τον πολιτισμό μιας χώρας;
Γιατί εμείς οι πολίτες τον μετράμε και με το δικαιωμά μας στην Υγεία.

Λέω "και" γιατί είναι πολλά αυτά που πρέπει να κάνετε πριν απ' τον καημό σας τον αντικαπνιστικό, για να λέτε πως άρχετε πολιτισμένης χώρας.

1 σχόλιο: