Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η Φάρμα των Ζώων

" Όλα τα ζώα είναι ίσα. Απλώς κάποια ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα"
Αυτό στη "Φάρμα των Ζώων" του Τζόρτζ  Όργουελ"

Στη δική μας Φάρμα για κάποια ζώα υπάρχει το

Άρθρο 4 του Συντάγματος
 1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
 2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.


αλλά για  κάποια  άλλα ζώα υπάρχει  το

Άρθρο 86

1. Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει...."

ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο 86 ολόκληρες  γραμμές περιγράφουν το δικαίωμα των πιο ίσων ζώων πως να ΜΗΝ διώκονται και να αμνηστεύονται)

Δήμαρχοι, Νομάρχες και λοιποί πολιτικοί είναι πιο ίσοι σε ένα βρώμικο πολιτικό σύστημα που σε 86 γραμμές περιγράφει πως ΔΕΝ θα διώκονται, ακόμη και για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου.
' Ενα βρώμικο πολιτικό σύστημα που όσοι το απαρτίζουν, θρασσύτατα σε κοιτούν, μασώντας κι από πάνω την τσίχλα της "πολιτικής δίωξης".
Ο κάθε ΄Ελληνας πολίτης θα είχε πάει στης φυλακής τα σίδερα που'ναι για τους λεβέντες, σε περιπτώσεις που θα υπήρχαν υποψίες, σκιές, ενδείξεις , για αδικήματα σαν αυτά που κοσμούν τον βόθρο του πολιτικού συστήματος.
Μήπως να αναλαμβάνουμε κι εμείς "την πολιτική ευθύνη", να τρέχουμε από καναλοπαράθυρο σε καναλοπαράθυρο κραυγάζοντας για "πολιτική δίωξη" και να επικαλεσθούμε κι εμείς το άρθρο 86 του Συντάγματος στην  Φάρμα των Ζώων της χώρας των Λωτοφάγων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου